Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
10 Ιουνίου, 2024

Εορτασμός των Ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχη υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στην Ι.Μ. «Άξιον Εστί» Νόρθκοουτ

Διαδώστε:

Στην πέμπτη ήπειρο, τα Ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου θα εορταστούν με τη δέουσα λαμπρότητα σε όλες εκκλησίες και ιερές μονές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Επίκεντρο των εορτασμών θα αποτελέσει η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Παναγίας «Άξιον Εστί», στο Νόρθκοουτ της Βικτώριας, όπου των διήμερων λατρευτικών εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, προστάτη του πνευματικού πατέρα όλων των Ορθοδόξων, του Παναγιωτάτου. Η ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη συνιστά ευκαιρία προσευχητικής συνάντησης όλων των πνευματικών Του τέκνων, ανεξαρτήτως της αποστάσεως που τα χωρίζει μεταξύ τους και με το σεπτό της Ορθοδοξίας Κέντρο, το Φανάρι.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου, από ώρα 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.
Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 11 Ιουνίου, από ώρα 7.30π.μ., ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Παρακαλείται ο ευσεβής και φιλόχριστος λαός της Βικτώριας όπως συμμετάσχει στην ιερά Πανήγυρη της Ι.Μ. Παναγίας «Άξιον Εστί», συμπροσευχόμενος μετά του Ποιμενάρχου του, των Επισκόπων και του ιερού Κλήρου υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Διαδώστε: