14/08/2024 14/08/2024 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελβούρνης κ. Κυριακός, μαζί με τους πατέρες Χρήστο Δημολιάνη (Ενορία Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης), Παντελεήμονα Λάσκαρη (Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης) και Κυπριανό Νερούππο (Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέα) επισκέφθηκαν το σχολείο Oakleigh Grammar την Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2024, και στο πλαίσιο του μαθήματος Πίστη και Σοφία, συμμετείχαν σε συζήτηση με τους...
14 Αυγούστου, 2024 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2024 - 8:21

Επίσκεψη του Επισκόπου Μελβούρνης στο σχολείο Oakleigh Grammar

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Επισκόπου Μελβούρνης στο σχολείο Oakleigh Grammar

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελβούρνης κ. Κυριακός, μαζί με τους πατέρες Χρήστο Δημολιάνη (Ενορία Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης), Παντελεήμονα Λάσκαρη (Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης) και Κυπριανό Νερούππο (Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέα) επισκέφθηκαν το σχολείο Oakleigh Grammar την Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2024, και στο πλαίσιο του μαθήματος Πίστη και Σοφία, συμμετείχαν σε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 10ου και 11ου έτους σχετικά με τις Υγιείς Σχέσεις.

Οι μαθητές κατέθεσαν ερωτήματα και είχαν την ευκαιρία να λάβουν απαντήσεις από τον Θεοφιλέστατο και τους πατέρες σχετικά με το τι συνιστά υγιή σχέση · κυρίως, πώς η Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη υποστηρίζει την ανάπτυξη Υγιών Σχέσεων με τον Θεό, τους φίλους μας, την οικογένειά μας και την κοινότητα γενικότερα.

Η συζήτηση ήταν ωφέλιμη και κοινοποιήθηκαν εμπειρίες ζωής και βασικές διδασκαλίες της πίστεώς μας, υπογραμμίστηκε δε η σημασία της καλλιέργειας ισχυρών δεσμών μέσω της ενεργητικής ακρόασης και της έκφρασης σεβασμού, καθώς και η σημασία ενός πνευματικού πατέρα για τους νέους, καθώς περιηγούνται στον κόσμο των σχέσεων.

Στο τέλος, οι μαθητές προσέφεραν στον Επίσκοπο Μελβούρνης και στους κληρικούς που τον συνόδευαν, από ένα ένα μικρό δώρο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τον χρόνο που πέρασαν μαζί τους.

 

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων