Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
22 Αυγούστου, 2024

Επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ στην Επισκοπή Βρισβάνης

Διαδώστε:

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αυστραλία, κ. Amir Maimon, επισκέφθηκε την Ιερά Επισκοπή Βρισβάνης και είχε εκτενή συζήτηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βρισβάνης κ. Βαρθολομαίο.

Τόσο ο Θεοφιλέστατος, όσο και ο Ισραηλινός Πρέσβης, τόνισαν τη σημασία του αλληλοσεβασμού και της αφοσιώσεως στις κοινές αξίες.

Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος διέκρινε ότι δυστυχώς ως κοινωνία έχουμε οπισθοδρομήσει σε αντισημιτική συμπεριφορά και τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.

Επίσης, ο Επίσκοπος Βρισβάνης μετέφερε στον κ. Maimon την εκτίμηση και τον σεβασμό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, καθώς και των κληρικών και λαϊκών της Ιεράς Επισκοπής Βρισβάνης. Ευχαρίστησε δε τον Πρέσβη για την επίσκεψη και την αγάπη του.

Ο κ. Maimon ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την αγάπη, την υποστήριξη και τη φιλία του και του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στη διακονία του, με τη νέα του ιδιότητα, ως Επισκόπου Βρισβάνης.

Προ της συναντήσεως, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος σύστησε τον Πρέσβη του Ισραήλ στον Ιερό Κλήρο της Βρισβάνης και τον ξενάγησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Πηγή: greek.vema.com.au

Διαδώστε: