Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
30 Αυγούστου, 2024

Η Φιλόπτωχος της Αγίας Τριάδος Footscray και η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης ενισχύουν Νοσοκομείο Παίδων

Διαδώστε:

Τα μέλη της Φιλοπτώχου της Αγίας Τριάδας Footscray σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας (ΕΚΜ) προχώρησαν σε μια ακόμα φιλανθρωπική χειρονομία, συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό ποσό προς ενίσχυση του Royal Children’s Hospital – Good Friday Appeal.

Τα μέλη της Φιλοπτώχου συγκέντρωσαν το ποσό των 5.500 δολαρίων, στο οποίο προστέθηκαν 1.500 δολάρια από την ΕΚΜ και 500 δολάρια από τον Πρόεδρό της, κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη. Σε εκδήλωση που οργανώθηκε την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024, στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, παραδόθηκε μια επιταγή 7.500 δολαρίων στις υπεύθυνες του Royal Children’s Hospital – Good Friday Appeal που διοργανώνουν κάθε χρόνο τον γνωστό έρανο, για ενίσχυση των αναγκών του Royal Children’s Hospital.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΜ κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, παραδίδοντας την επιταγή, δήλωσε: «Αυτό το ποσό είναι μια προσπάθεια για να βοηθήσουμε τα παιδιά, όχι μόνο της παροικίας μας, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας». Ο κ. Παπαστεργιάδης συνεχάρη και ευχαρίστησε όλες τις κυρίες της Φιλοπτώχου για αυτή την προσπάθεια.

Η κ. Claire O’Riordan, εκπρόσωπος του Royal Children’s Hospital – Good Friday Appeal, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Η κ. O’Riordan τόνισε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που παρευρέθηκα σήμερα κοντά σας, και η γενναιόδωρη αυτή προσφορά σας θα κάνει μεγάλη διαφορά στην προσπάθεια αυτή που γίνεται για την ανακούφιση των παιδιών που έχουν ανάγκη από περίθαλψη».

Ο κ. Παπαστεργιάδης δήλωσε επίσης: «Είμαστε εδώ στην Αγία Τριάδα του Footscray με τον πατέρα Αντώνιο, με τον πατέρα Νικόλαο, με τη Φιλόπτωχο που έχει μαζέψει ένα πάρα πολύ σημαντικό ποσό. Εφτάμισι χιλιάδες δολάρια για το Good Friday Appeal, ποσό που θα βοηθήσει όχι μόνο την παροικία μας αλλά και την ευρύτερη κοινωνία, όπου υποστηρίζουμε, και ειδικά τα παιδιά μας. Έχουμε την κυρία Claire εδώ δίπλα μας που θα παραλάβει αυτή την επιταγή. Την ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε όλη τη Φιλόπτωχο για την προσπάθειά τους και είναι πάρα πολύ σημαντικό συγκινητικό για εμάς. Κυρία Claire, σας ευχαριστούμε που βρίσκεστε εδώ, στην Αγία Τριάδα στο Footscray, με τον πατέρα Αντώνιο, τον πατέρα Νικόλαο και τη Φιλόπτωχο, που έχουν κάνει μια πολύ γενναιόδωρη προσπάθεια ώστε να σας παραδώσουν αυτήν την επιταγή των 7,500 δολαρίων γι’ αυτόν τον πολύ σημαντικό σκοπό, για τα παιδιά και για την κοινωνία μας».

Η κ. O’Riordan απάντησε: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Εκ μέρους του εράνου Good Friday Appeal και του Royal Children’s Hospital, είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ, να σας συναντάμε προσωπικά. Κάνει τόσο μεγάλη διαφορά για εμάς. Μας αρέσει να βγαίνουμε στην κοινότητα και να συναντούμε τους ανθρώπους που οργανώνουν τους εράνους και εργάζονται τόσο σκληρά. Είναι πραγματικό προνόμιο να είμαστε εδώ. Σας ευχαριστούμε πολύ, αυτά τα χρήματα θα κάνουν τεράστια διαφορά για τα άρρωστα παιδιά. Ανυπομονούμε για την επόμενη χρονιά».

 

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

Διαδώστε: