Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
12 Ιουλίου, 2024

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης

Διαδώστε:

Την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, στο πλαίσιο της ποιμαντικής επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου στην Πέρθη, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των κληρικών της οικείας Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου.

Στη Σύναξη συμμετείχαν ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, και ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote Βικτώριας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο οποίος ευρίσκεται την πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας ως προσκεκλημένος στις τρέχουσες εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα της τοπικής Εκκλησίας.

Η Επέτειος των 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της Συνάξεως, το οποίο ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος. Ο Σεβασμιώτατος εστίασε στον προγραμματισμό των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων και στο αποκορύφωμα αυτών, που θα συντελεστεί με την ευλογητή παρουσία Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, εξετάστηκαν τρόποι διευκόλυνσης της συμμέτοχης του φιλοχρίστου λαού της Δυτικής Αυστραλίας στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Διαδώστε: