Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
07 Μαρτίου, 2022

Κυριακή της Τυρινής στην Μελβούρνη

Διαδώστε:

Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου τελέστηκε την Κυριακή της Τυρινής, 6 Μαρτίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στο Preston της Μελβούρνης, βοηθούμενου υπό του ιερατικώς προϊσταμένου του Ναού, π. Βασιλείου Κουρτέση, ο οποίος την ημέρα αυτή εόρτασε τα 80α του γενέθλια.

Ο π. Βασίλειος ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό που τον αξίωσε να συμπληρώσει 80 χρόνια  ζωής, καθώς και να υπηρετεί για 57 χρόνια, ως κληρικός, την Εκκλησία του Χριστού και ειδικότερα την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον Θεοφιλέστατο κ. Ευμένιο για την παρουσία του στην Ενορία Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ενώ του ζήτησε να διαβιβάσει τα ταπεινά του σεβάσματα και την αφοσίωσή του στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Ακόμη, ο π. Βασίλειος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον θείο του και πνευματικό του πατέρα, τον μακαριστό π. Ιερόθεο Κουρτέση, ο οποίος οδήγησε τα βήματά του στην Ιερωσύνη. Δεν παρέλειψε, τέλος, να ευχαριστήσει τον π. Βασίλειο Μουτάφη, όπως και τον προκάτοχό του π. Μεθόδιο Λιβανό, καθώς και όλους τους στενούς του συνεργάτες για την στήριξη και τον σεβασμό τους προς το πρόσωπό του.

Από την πλευρά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος ανέγνωσε τον μήνυμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ενώ μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου και ευχήθηκε εγκαρδίως στον π. Βασίλειο για τα γενέθλιά του.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

Διαδώστε: