23/07/2022 23/07/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριάκου, η Ενορία Αγίας Αικατερίνης στο Malvern East της Μελβούρνης φιλοξένησε ομιλία του αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου, κ. Vasili Le Couillard, με θέμα: «Εξερεύνηση της Χριστιανικής Ταυτότητας» Ο κ. Le Couillard, μιλώντας την Πέμπτη,...
23 Ιουλίου, 2022 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2022 - 11:21

Μελβούρνη: Ομιλία για την Χριστιανική Ταυτότητα στην Ενορία Αγίας Αικατερίνης Malvern East

Διαδώστε:
Μελβούρνη: Ομιλία για την Χριστιανική Ταυτότητα στην Ενορία Αγίας Αικατερίνης Malvern East

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριάκου, η Ενορία Αγίας Αικατερίνης στο Malvern East της Μελβούρνης φιλοξένησε ομιλία του αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου, κ. Vasili Le Couillard, με θέμα: «Εξερεύνηση της Χριστιανικής Ταυτότητας»

Ο κ. Le Couillard, μιλώντας την Πέμπτη, 21 Ιουλίου, για την έννοια της Χριστιανικής Ταυτότητας, επικέντρωσε από το χριστιανικό έργο με τίτλο «Επιστολή προς Διόγνητον», των αρχών του δεύτερου αιώνα.

Η επιστολή είναι μια επίσημη υπεράσπιση του Χριστιανισμού σε μια εποχή που αυτός θεωρούταν νέο φαινόμενο. Όπως εξήγησε ο ομιλητής, πράγματι, κατά την πρώιμη χριστιανική περίοδο, οι Χριστιανοί θεωρούνταν εναλλακτικοί των Εβραίων.

Οι Ρωμαίοι αντιλαμβάνονταν τους Χριστιανούς ως απροσάρμοστους, οι οποίοι ασκούσαν την αρετή και την αυτοκυριαρχία, αγαπούσαν τους εχθρούς τους και λάτρευαν τον Τριαδικό Θεό. Ο κ. Le Couillard εξήγησε πώς μέσα από αυτό το παλαιοχριστιανικό κείμενο εξακολουθούμε να βρίσκουμε πνευματική τροφή, παρόλο που γράφτηκε πριν από σχεδόν δύο χιλιετίες.

Σημειώνεται ότι ο συγγραφέας της επιστολής είναι ανώνυμος, ενώ περιγράφει τον εαυτό του ως μαθητή του Χριστού. Εξηγεί πώς οι Χριστιανοί αλληλοεπιδρούν στον κόσμο χρησιμοποιώντας την αναλογία ψυχής και σώματος. «Ό,τι είναι η ψυχή στο σώμα, ο Χριστιανός είναι στον κόσμο.

Η ψυχή είναι διασκορπισμένη σε όλα τα μέλη του σώματος και οι Χριστιανοί είναι διασκορπισμένοι σε όλες τις πόλεις του κόσμου. Η ψυχή κατοικεί στο σώμα, αλλά δεν είναι από το σώμα, και οι Χριστιανοί κατοικούν στον κόσμο, αλλά δεν είναι από τον κόσμο. Η αόρατη ψυχή φυλάσσεται από το ορατό σώμα και οι Χριστιανοί είναι γνωστό ότι είναι πράγματι στον κόσμο, αλλά η ευσέβειά τους παραμένει αόρατη».

Στην τελική του επισήμανση προς το κοινό, ο κ. Le Couillard υποστήριξε ότι οι Χριστιανοί χρειάζονται πνευματική διάκριση, ειδικά μέσα στον πνευματικό πόλεμο που εξελίσσεται, ενώ επισήμανε ότι ο διαρκής χριστιανικός αγώνας έχει μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο όσον αφορά στην ανάπτυξη της αρετής και, κατόπιν, την αιώνια σωτηρία.

Μετά από την ολοκλήρωση της ομιλίας, στο κοινό δέχθηκε προσφέρθηκαν ελαφρά κεράσματα στην αίθουσα της Ενορίας.

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων