Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
16 Ιουλίου, 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τίμησε συνταξιούχους κληρικούς στην Πέρθη

Διαδώστε:

Τρεις συνταξιούχους κληρικούς με πολυετή, ευδόκιμη διακονία και ανεκτίμητη προσφορά στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Ελληνισμό της πέμπτης ηπείρου, τίμησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριο κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας.

Ο λόγος για τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Θεόκλητο Τσαχουρίδη και π. Γεώργιο Λίτα και τον Πρεσβύτερο π. Παναγιώτη Δημητράκο, στους οποίους απονεμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων. Η απονομή του παρασήμου, που συνιστά την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 14 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του επίσημου εορταστικού γεύματος για τα εκατό χρόνια από τη θεμελίωση του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με λόγους ευγνωμοσύνης για τους τρεις πολιούς κληρικούς, οι οποίοι εκόσμησαν το ιερό θυσιαστήριο και οδήγησαν αμέτρητες ψυχές κοντά στον Χριστό, υπηρετώντας με ένθεο ζήλο το υψηλό λειτούργημα της ιερωσύνης. Επιπλέον, τόνισε στους νεότερους τη σημασία του να αναγνωρίζονται οι κόποι και η συνεισφορά των παλαιότερων γενεών, εκείνων που εξασφάλισαν για εμάς πολλά από όσα θεωρούμε δεδομένα. «Ζούμε σε μια εποχή», παρατήρησε, «που οι άνθρωποι δεν αρέσκονται να αναγνωρίζουν τους άλλους και δεν λένε εύκολα “ευχαριστώ”». «Εμείς, τιμώντας την ελληνορθόδοξη κληρονομιά μας», αντέτεινε, «οφείλουμε να χρησιμοποιούμε τακτικά τις λέξεις “ευχαριστώ» και “συγνώμη”».

Διαδώστε: