Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στον φερώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σύδνεϋ.
Ανήμερα της εορτής, πλήθος πιστών συνέρρευσε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ναό, όπου τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Σταύρος Βενιζέλος και ο Γενικός Πρόξενος στο Σύδνεϋ κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης.
Κατά τη διάρκεια του Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη το Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για τη διπλή εορτή, θρησκευτική και εθνική, της 25ης Μαρτίου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. (Διαβάστε σχετικά: Το Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την εορτή της 25ης Μαρτίου)
Ακολούθησε, σε κλίμα συγκινήσεως, η τέλεση του πενταετούς Μνημόσυνου του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού. Για την προσωπικότητα και την προσφορά του μακαριστού προκατόχου του, μίλησε με λόγους ευγνωμοσύνης ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος. «Εποίμανε την τοπική Εκκλησία επί 44 έτη με πολύ κόπο και αυτοθυσία, με πολλή αγάπη στον Χριστό και στον λαό του Θεού», υπογράμμισε εισαγωγικά. «Είχα τη μεγάλη ευλογία από τον Θεό να τον διαδεχτώ», επισήμανε, «να κάθομαι στη θέση που κι εκείνος κάθισε, και να γνωρίζω, ίσως όσο κανένας άλλος, πως δεν είναι μια εύκολη υπόθεση να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση και να προσπαθείς καθημερινά να κρατείς ισορροπίες για την ενότητα και τη σωτηρία των ανθρώπων». «Γι’ αυτό», προσέθεσε, «προσωπικά μπορώ να γνωρίζω τους κόπους και τους αγώνες του μακαριστού Πρωθιεράρχου, καθώς και την προσφορά του στην τοπική μας Εκκλησία, για την οποία είμαι ευγνώμων και υπόχρεος».
Για την προσωπικότητα του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, μίλησε επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ο οποίος συνεργάστηκε και συνδέθηκε πνευματικά μαζί του επί σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ανέλαβε να ποιμάνει την τοπική Εκκλησία ο μακαριστός Ιεράρχης, ενώ υπογράμμισε τη δύναμη ψυχής με την οποία εργάστηκε κατά τη διάρκεια της πολύχρονης ποιμαντορίας του και το σθένος με το οποίο υπερασπιζόταν τα δίκαια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.