Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
30 Αυγούστου, 2024

Σύδνεϋ: Η Ενορία-Κοινότητα Parramatta τίμησε τον Προστάτη της, Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Διαδώστε:

Η Ενορία και Κοινότητα του Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή Parramatta του Σύδνεϋ, έζησε πολλές ευλογίες κατά τους εφετινούς εορτασμούς για τον Προστάτη της, τον Τίμιο Πρόδρομο, με την ευκαιρία της εορτής της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων του διημέρου 28 και 29 Αυγούστου 2024, παραμονής και κυριωνύμου ημέρας της εορτής, προέστη, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε εγκάρδια στους ενορίτες «χρόνια πολλά», επισημαίνοντας όμως ότι «αν ο χρόνος μας δεν είναι χρόνος ετοιμασίας για την αιώνια ζωή, τότε είναι “χρόνια ανώφελα”». «Είναι μεγάλη ευλογία να είμαστε τέκνα της Εκκλησίας», επισήμανε με έμφαση.

Αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο, τον Τίμιο Πρόδρομο, ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως παρατήρησε ότι προετοίμασε το λαό να μετανοήσει, να εξομολογηθεί και να θέλει να αλλάξει ζωή.

Επιπλέον, μίλησε για την ανάγκη να υπάρχει συνεργασία μας με τον Θεό και ενθάρρυνε τους παρευρισκόμενους να παραδειγματιστούν από τον Αίγιο Ιωάννη, από την εγκράτειά του, την ταπείνωση του, αλλά και την σταθερότητά του, το ότι γι’ αυτόν το άσπρο ήταν άσπρο και το μαύρο, μαύρο.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

Διαδώστε: