Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
30 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση του Επισκόπου Βρισβάνης με την Κυβερνήτρια της Κουινσλάνδης

Διαδώστε:

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βρισβάνης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Κυβερνητικό Μέγαρο της Κουινσλάνδης και έγινε δεκτός από την Κυβερνήτρια της Πολιτείας, Δρ Jeannette Young.

Ο Θεοφιλέστατος διαβίβασε καταρχάς στην κ. Young την εκτίμηση και τον σεβασμό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

Επιπλέον, κατά την εγκάρδια συζήτηση που είχαν, ενημέρωσε την Κυβερνήτρια για τη σημαντική χρονιά που διανύει Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, η οποία σηματοδοτείται από τρεις λόγους: Πρώτον, την επέτειο των εκατό ετών από την ίδρυσή της· δεύτερον, την επικείμενη επίσκεψη στην Αυστραλία του Πρώτου της Ορθοδοξίας, Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου· τη συμπλήρωση πέντε ετών ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου στην πέμπτη ήπειρο.

Η Κυβερνήτρια κ. Young ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Βαρθολομαίο για την επίσκεψή του, τον συνεχάρη για την εκλογή του ως Επισκόπου Βρισβάνης και δήλωσε ότι ήταν τιμή της που συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ελληνορθόδοξο Επίσκοπο της Κουινσλάνδης. Επιπροσθέτως, προσκάλεσε εκ προοιμίου τον Θεοφιλέστατο να συμμετέχει σε όλες τις μελλοντικές τελετές που θα λάβουν χώρα στο Κυβερνητικό Μέγαρο.

Διαδώστε: