23/08/2024 23/08/2024 Την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πέρθης κ. Ελπίδιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στην αγγλική γλώσσα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στην ομάδα πιστών που ονομάζεται «Ορθόδοξη Παρέα», η οποία πραγματοποιεί συναντήσεις κάθε...
23 Αυγούστου, 2024 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2024 - 10:36

Θεία Λειτουργία στα αγγλικά και ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πέρθης Ελπιδίου

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στα αγγλικά και ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πέρθης Ελπιδίου

Την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πέρθης κ. Ελπίδιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στην αγγλική γλώσσα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πέρθης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στην ομάδα πιστών που ονομάζεται «Ορθόδοξη Παρέα», η οποία πραγματοποιεί συναντήσεις κάθε Τετάρτη βράδυ στην αίθουσα της Ενορίας.

Η ομιλία του Θεοφιλεστάτου είχε ως επίκεντρο το θέμα της Εκκλησιαστικής Ακρίβειας και Οικονομίας, με σκοπό την κατανόηση του ρόλου της επιείκειας και της ακριβούς τήρησης των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας σε σχέση με τη σωτηρία του ανθρώπου.

Στο τέλος, ο Επίσκοπος Πέρθης ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας π. Ελευθέριο Γεροβασίλη για την πρόσκληση να μιλήσει στη συγκέντρωση της Ορθόδοξης Παρέας και υπενθύμισε σε όλους την Αποστολική επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων