Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου
26 Οκτωβρίου, 2019

40 χρόνια ιεροσύνης του εφημέριου του Αννοβέρου της Γερμανίας

Διαδώστε:

Μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο Ελληνισμός του Αννοβέρου, τίμησε τον π. Γεράσιμο, για τα 40 χρόνια προσφοράς του στον εκκλησιαστικό βίο. Για ορισμένους μπορεί οι εκδηλώσεις, «40 χρόνια ιεροσύνης του Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμου», στο Αννόβερο να ήταν ήσσονος σημασίας, αλλά σίγουρα όμως, κανείς δεν αμφιβάλλει, πως οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ωφέλησαν τον ελληνισμό του Αννοβέρου και αυτός ο Ελληνισμός τελικά, βγήκε κερδισμένος.

Μια τιμητική εκδήλωση, ίσως καθαρά εκκλησιαστική, ξεπέρασε τα όρια των προσδοκιών των διοργανωτών και δικαίωσε αυτούς που πίστεψαν στις δυνατότητες και στις ικανότητες του τιμωμένου, μέσα από μια σαραντάχρονη διαδρομή και πορεία του, στα εκκλησιαστικά θέματα, της εκπαίδευσης και των θεμάτων του Ελληνισμού.

Τον π. Γεράσιμο τίμησε ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, δια του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, ο οποίος και παρέδωσε την επιστολή Του, που απονέμει στον π. Γεράσιμο το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου.

Επίσημα προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου, παρακολούθησαν τις τιμητικές εκδηλώσεις, που διήρκεσαν τρεις ημέρες.

Πηγή: fanarion.blogspot.com

Διαδώστε: