Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου
05 Ιουνίου, 2024

Ελβετία: Τρισάγιο για τον μακαριστό Μεγάλο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τσέτση

Διαδώστε:

Στο άκουσμα της είδησης της εκδημίας του Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γεωργίου Τσέτση, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού Προσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος με στενούς συνεργάτες από το Γραφείο του, μετέβησαν το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2024 στο παρακείμενο του Μητροπολιτικού Οίκου παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου και τέλεσαν Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του εκλιπόντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο μακαριστός πρωθιερέας και επιφανής κληρικός της Μητρός Εκκλησίας εκοιμήθη, σε ηλικία, 90 ετών, το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024, στην κατοικία του στη Γενεύη.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης, την προσεχή Παρασκευή, 7η Ιουνίου 2024, και ώρα 10 το πρωί.

Θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του εκλιπόντος στο κοιμητήριο του Δήμου Lancy, όπου αναπαύεται και η προ εξαμήνου κοιμηθείσα εν Κυρίω συμβία αυτού αείμνηστη Jacqueline.

Ο Μ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσέτσης προ της ιδρύσεως (1982) της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας διηκόνησε την ελληνορθόδοξη παροικία της Γενεύης ως άμισθος εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και διετέλεσε επί μακράν σειράν ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης. Το έτος 2001 διετέλεσε Προϊσταμενεύων του Ορθοδόξου Κέντρου και Κοσμήτωρ του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας του ως άνω Κέντρου.

Διαδώστε: