Εορτάστηκε η Σύναξη της Γοργοεπηκόου Θεομήτορος και των υμνωδών Αγίων Ρωμανού του Μελωδού και Ιωάννου του Κουκουζέλους στις Βρυξέλλες.
Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρου.
Για τρίτη συνεχή χρονιά η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου «Άγιος Ιλάριος» κήρυξε την έναρξη των δραστηριοτήτων της τελώντας τον εσπερινό της εορτής, στον οποίο παρευρέθησαν εκτός των μελών της Διοικούσης Επιτροπής, των δασκάλων και των μαθητών, Ιερείς όμορων Ενοριών και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλεως.
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού την υμνωδία διακόνησε ο «Ψαλτικός Χορός» της Σχολής, ενώ στη συνέχεια τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός επί τη ενάρξει του νέου διδακτικού έτους 2022 – 2023.
Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Μάρκο Giuliani, ο οποίος φοιτεί στο δεύτερο έτος σπουδών της Σχολής και διακονεί στο Αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Maasmechelen. Aπευθυνόμενος προς τους διδάσκοντες και διδασκόμενους την ψαλτική τέχνη, εξέφρασε την ευαρέσκειά του και εξήρε το έργο που επιτελείται στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, τονίζοντας την σπουδαιότητα της εκκλησιαστικής μουσικής στη Θεία Λατρεία.
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής της Σχολής, Διάκονος κ. Κωνσταντίνος Δέδες, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία και την πατρική στήριξή του, τους κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι βοηθούν παντοιοτρόπως το έργο της Σχολής και παρευρέθησαν στην ακολουθία του εσπερινού και τέλος τους διδάσκοντες και διδασκόμενους, οι οποίοι αποτελούν το έμψυχο δυναμικό και συναπαρτίζουν την μεγάλη ψαλτική οικογένεια της Μητροπόλεώς.
Τέλος, υπενθύμισε ότι την 28η Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας διοργανώνει ένα επετειακό αφιέρωμα στην Υπεραγία Θεοτόκο με θέμα «Η Παναγιά των Ύμνων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα W:halll και έχει προσκληθεί ειδικά για αυτήν η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πέτρου Ανδρουτσόπουλου και έξι χορευτικά τμήματα φορέων και πολιτιστικών συλλόγων των Βρυξελλών.