Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου
27 Αυγούστου, 2024

Εορτή Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου Γεσίλκιοϊ

Διαδώστε:

Εν μέσω ικανού εκκλησιάσματος, τη Δευτέρα το απόγευμα, 26 Αυγούστου 2024, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, επί τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου Κοινότητος στο Γεσίλκιοϊ.

 

Στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως ευλογήθηκαν υπό του Ποιμενάρχου οι φανουρόπιτες, τις οποίες προσέφεραν οι ευσεβείς Χριστιανοί, εις τιμήν και μνήμη του Αγίου Φανουρίου.

Στις ως άνω ακολουθίες συμμετείχαν εκ του εξωτερικού ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Νικάνωρ Παπανικολάου και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Γεώργιος Λαδουκάκης.

Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλλε εμμελώς η Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Αγία Λυδία».

Ο Σεβασμιώτατος αφού καλωσόρισε τους προσκυνητές εκ του εξωτερικού με προεστώτα τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού κ. Νικάνορα και επήνεσε το πλούσιο έργο που προσφέρει στην Ορθοδοξία η Χριστιανική Αδελφότητα «Αγία Λυδία» μέσω των δράσεων και του τηλεοπτικού σταθμου «4Ε».

Στη συνέχεια, ακολούθησε μικρή δεξίωση στην Κοινοτική αίθουσα του Αγίου Στεφάνου.

 

Διαδώστε: