Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου
01 Αυγούστου, 2024

Μητρόπολη Κορέας: Νεανικό κατασκηνωτικό τριήμερο της ομάδας «Σύνδεσμος»

Διαδώστε:

Από 26 έως 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε και φέτος στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της ενορίας του Αγίου Βόριδος στην πόλη Chuncheon, το νεανικό θερινό κατασκηνωτικό τριήμερο της ομάδας «Σύνδεσμος».

Συμμετείχαν πολλοί νέοι και νέες, πιστοί και κατηχούμενοι. Το πρόγραμμα ήταν βασισμένο κυρίως στο δίπολο «διδαχή» και «κλάση του άρτου», δηλαδή κατήχηση και λατρεία. Πρωινές και βραδινές ιερές Ακολουθίες, θεία Λειτουργία, Εξομολόγηση, μελέτη του Λόγου του Θεού τροφοδότησαν όλους πνευματικά.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν, με κεντρικό θέμα την πρόσκληση του Φιλίππου προς τον Ναθαναήλ: «Έρχου και ίδε», τον ορθόδοξο τρόπο διάδοσης της χριστιανικής μαρτυρίας στον κοινωνικό τους περίγυρο. Διατυπώθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις βασισμένες στα κορεατικά κοινωνικά δεδομένα και τονίστηκε με μεγάλη έμφαση ότι το μέγιστο επιχείρημα το οποίο οδηγεί στον Χριστό και στην Εκκλησία Του τους μη Χριστιανούς είναι το παράδειγμα των Χριστιανών.

Εκτός των προαναφερομένων η αδελφοσύνη, η ψυχαγωγία, ο περίπατος στην εξοχή και στο παραπλήσιο ποτάμι, η επίσκεψη σε μουσείο της περιοχής παραδοσιακών πινέλων καλλιγραφίας, η διάλεξη για το Άγιον Όρος, το ψάλσιμο και το τραγούδι δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα, που έκανε τους περισσότερους να μην θέλουν να τελειώσει η κατασκηνωτική περίοδος και ορισμένοι μάλιστα να ζητήσουν την επόμενη φορά να διαρκέσει περισσότερες μέρες.

 

Διαδώστε: