11/07/2024 11/07/2024 Το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας στο Φανάρι επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίος, λαμβάνοντας την Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τη συνέχιση της ποιμαντικής διακονίας στην Νότια Αμερική.  Τις προηγούμενες ημέρες ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην Αθήνα όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική...
11 Ιουλίου, 2024 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2024 - 9:02

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες Ιωσήφ

Διαδώστε:
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες Ιωσήφ

Το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας στο Φανάρι επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίος, λαμβάνοντας την Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τη συνέχιση της ποιμαντικής διακονίας στην Νότια Αμερική. 

Τις προηγούμενες ημέρες ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην Αθήνα όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Κατά την παραμονή του στην ελληνική πρωτεύουσα ο κ. Ιωσήφ έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, την Υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Αρμόδιο για τον Άποδημο Ελληνιμσό, Γιώργο Κώτσηρα, τον Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, Ιωάννη Χρυσουλάκη, τον Γ.Γ. Θρησκευμάτων, Γεώργιο Καλαντζή, τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσωνα Πιπίνη, καθώς και τους Βουλευτές Χρήστο Μπουκώρο, Ανδρέα Κατσανιώτη και Μαρία Κεφάλα.

Κατά τις συναντήσεις τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα συνεργασίας σε θέματα που αφορούν τις ελληνορθόδοξες κοινότητες και την ομογένεια στη Νότια Αμερική.

Δείτε επίσης: 

Συνάντηση Μπουένος Άιρες Ιωσήφ με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Συνάντηση Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες με τον Γεν. Γραμ. Απoδήμου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων