27/08/2021 27/08/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου ενημερώνει με ανακοίνωσή της το ποίμνιό της για τις αποφάσεις της βελγικής κυβέρνησης περί των μέτρων εντός των χώρων λατρείας. Η Επιτροπή Διαβούλευσης Βελγίου έδωσε το πράσινο φως, ώστε οι θρησκείες να τελούν τις Ιερές Ακολουθίες και Τελετές από την 1η Σεπτεμβρίου χωρίς περιορισμούς του αριθμού των συμμετεχόντων και των αποστάσεων....
27 Αυγούστου, 2021 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2021 - 18:16

Χαλάρωση των μέτρων στους χώρους λατρείας στο Βέλγιο

Διαδώστε:
Χαλάρωση των μέτρων στους χώρους λατρείας στο Βέλγιο

Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου ενημερώνει με ανακοίνωσή της το ποίμνιό της για τις αποφάσεις της βελγικής κυβέρνησης περί των μέτρων εντός των χώρων λατρείας.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης Βελγίου έδωσε το πράσινο φως, ώστε οι θρησκείες να τελούν τις Ιερές Ακολουθίες και Τελετές από την 1η Σεπτεμβρίου χωρίς περιορισμούς του αριθμού των συμμετεχόντων και των αποστάσεων. Μόνο η μάσκα προσώπου παραμένει υποχρεωτική.

Η Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Βελγίου στις 26 Αυγούστου και διευκρινίζεται στο άρθρο 14 ότι η απόσταση 1,5 μέτρου δεν ισχύει πλέον στους χώρους λατρείας κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών και Τελετών. Καταργείται, επίσης, το μέγιστο όριο του αριθμού των πιστών. Αυτό, που παραμένει είναι το κάλυμμα προσώπου (μάσκα) κατά την είσοδο και κατά την διάρκεια της λατρείας.

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη επισημαίνει, ότι τα μέτρα αυτά δεν ισχύουν για την Περιοχή των Βρυξελλών και ότι τα πρόσθετα μέτρα, που περιλαμβάνονται στα πρωτόκολλα του Ιουνίου 2021 εξακολουθούν να ισχύουν.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι η παραπάνω απόφαση δεν σημαίνει, ότι δεν πρέπει πλέον να είμαστε προσεκτικοί, αφού ο ιός δεν νικήθηκε ακόμη και για αυτό το λόγο η βελγική Κυβέρνηση προτρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και να συνεχιστεί ο εμβολιασμός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων