Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου
29 Δεκεμβρίου, 2022

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου που θα διακονήσει την Ουκρανόφωνη Κοινότητα της Πόλεως

Διαδώστε:

Την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, κατόπιν προτροπής και αδείας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, προέστη της Θείας Λειτουργίας, στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου, κατά την οποία τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολ. κ. Stanislav Voloshchenko, διδάκτορα Ιστορίας από την Ουκρανία.

Στην ομιλία του, πριν από την χειροτονία του νέου Πρεσβυτέρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας ανέφερε, μεταξύ άλλων:

“Και εσύ, αγαπητέ πατέρα, καλείσαι σήμερα να υπηρετήσεις τις πνευματικές ανάγκες της ουκρανόφωνης ενορίας αυτής της Βασιλεύουσας Πόλης. Καλείσαι να φωτίσεις τις ψυχές και τα σώματα των πιστών μέσω των μυστηρίων του βαπτίσματος και της Θείας Ευχαριστίας, να δεχτείς την εξομολόγηση των αμαρτιών, να προσευχηθείς για τη θεραπεία σωματικών παθήσεων και για την άφεση αμαρτιών, να ευλογήσεις τους γάμους, να προσευχηθείς για τους κεκοιμημένους, και να κηρύξεις το Ευαγγέλιο της ελευθερίας από την αμαρτία”. [μετάφραση από το πρωτότυπο Ουκρανικό κείμενο]

Ο νέος Πρεσβύτερος έλαβε το όνομα Μεθόδιος, και θα διακονεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος έχει διατεθεί για τις ανάγκες της Ουκρανοφώνου Κοινότητος της Πόλεως.

Εκκλησιάστηκαν ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη κ. Roman Nedilskyi, με στελέχη του Προξενείου, και πλήθος ουκρανοφώνων πιστών.

Διαδώστε: