28/09/2023 04/10/2023 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μετέβη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 2023, στο Μπρονξ προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο. Πρόκειται για ένα από τα προηγμένα ιδιωτικά σχολεία της Νέας Υόρκης με περίπου 200 εγγεγραμμένους μαθητές και μαθήτριες. Συνάμα είναι το αρχαιότερο ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2023 - 17:02

Αγιασμός στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο του Μπρονξ της Νέας Υόρκης

Διαδώστε:
Αγιασμός στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο του Μπρονξ της Νέας Υόρκης

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μετέβη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 2023, στο Μπρονξ προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο.

Πρόκειται για ένα από τα προηγμένα ιδιωτικά σχολεία της Νέας Υόρκης με περίπου 200 εγγεγραμμένους μαθητές και μαθήτριες. Συνάμα είναι το αρχαιότερο ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό Σχολείο στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης και το δεύτερο σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερος Ηλίας Βίλλης, ο Αρχιδιάκονος Διονύσης Παπίρης και ο Διάκονος Κωνσταντίνος Λούκας.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι περίμεναν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο εντός του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Μπρονξ, και παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος βοηθούμενος υπό του ιερατικού προϊσταμένου της εν λόγω κοινότητας, π. Βασιλείου Λούρου, του Αρχιδιακόνου Διονυσίου Παπίρη και του Διακόνου Κωνσταντίνου Λούκα.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξήγησε στους μαθητές την σημασία του Αγιασμού και ευχήθηκε επιτυχίες στο νέο σχολικό έτους 2023 – 2024.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Με πληροφορίες από anamniseis.net)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων