Αρχιεπισκοπή Αμερικής
01 Φεβρουαρίου, 2021

Αμβλώσεις: Δεν καταδικάζουμε, προτείνουμε λύσεις

Διαδώστε:

Η ιερότητα της ζωής ξεκινά από τη στιγμή της σύλληψης, αναφέρει η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αφορμή την ετήσια εκδήλωση “March For Life” που φέτος πραγματοποιείται διαδικτυακά λόγω της Πανδημίας COVID-19.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλοι οι άνθρωποι, είτε μέσα στη μήτρα, είτε στον κόσμο, είναι φτιαγμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού, έχοντας την ομορφιά και την αξιοπρέπεια που έχει δοθεί από τον Θεό.

Η Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων υπογραμμίζει ότι μοναδικός κριτής είναι ο Χριστός και ουδείς άνθρωπος μπορεί να καταδικάζει όσους προχωρούν σε άμβλωση: “Αντί να τους καταδικάζουμε, φροντίζουμε να παρέχουμε εναλλακτικές επιλογές” τονίζει.
“Πράγματι, πολλές φορές οι γυναίκες αισθάνονται παγιδευμένες και ακόμη και αναγκασμένες να λάβουν αυτήν την απόφαση λόγω οικονομικής δυσκολίας, οικογενειακής ή κοινωνικής απόρριψης ή άλλων δύσκολων συνθηκών ζωής. Όταν το βάρος είναι ασήκωτο, εμείς, η Εκκλησία, πρέπει να είμαστε εκεί για να σηκώσουμε αυτό το βάρος και να ανοίξουμε την πόρτα σε άλλες, πιο καλές λύσεις” υπογραμμίζουν.

Διαδώστε: