05/02/2022 05/02/2022 Απεβίωσε ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Κωσταράκης σύμφωνα με ανακοινωθέν της Ιεράς Μητρόπολης Βοστώνης. Ο αείμνηστος ήταν ηλικίας 84 ετών και διέμενε στην πόλι Κουίνσι της Μασαχουσέτης. Παρακάτω διαβάστε μερικά βιογραφικά στοιχεία: Γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1937 στη Δάρα της Μεσσηνίας εκ γονέων του ιερέα Δημητρίου και πρεσβυτέρας Ιωάννας Κωσταράκη. Μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους...
05 Φεβρουαρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2022 - 21:54

Απεβίωσε ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Κωσταράκης

Διαδώστε:
Απεβίωσε ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Κωσταράκης

Απεβίωσε ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Κωσταράκης σύμφωνα με ανακοινωθέν της Ιεράς Μητρόπολης Βοστώνης. Ο αείμνηστος ήταν ηλικίας 84 ετών και διέμενε στην πόλι Κουίνσι της Μασαχουσέτης.

Παρακάτω διαβάστε μερικά βιογραφικά στοιχεία:

Γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1937 στη Δάρα της Μεσσηνίας εκ γονέων του ιερέα Δημητρίου και πρεσβυτέρας Ιωάννας Κωσταράκη.

Μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους γονείς και την αδελφή του Βασιλική στις 22 Δεκεμβρίου του 1946. Ο ιερέας πατέρας του υπηρέτησε επί μία δεκαετία σε κοινότητες της Μητρόπολης Βοστώνης και συγκεκριμένα στις πόλεις του Λούιστον Μέιν και το Χόλϊοκ της Μασαχουσέτης κατά τα έτη 1946 με 1956. Στη συνέχεια ο πατέρας του μετατέθηκε στο Mason City της Αϊόβα, όπου ο Παντελεήμων αποφοίτησε από το Λύκειο. Το 1957 εισήλθε στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης από την οποία αποφοίτησε το 1963.
Νυμφεύθηκε τον Μαρία Κολίτσα και στις 3 Μαρτίου του 1963 χειροτονήθηκε διάκονος και στις 17 του ιδίου μηνός και έτους πρεσβύτερος, γενόμενος ιερεύς πέμπτης γενιάς στην οικογένεια του.

Μετά την αποφοίτηση από τη Σχολή διορίσθηκε προσωρινά ιερεύς στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Τον Σεπτέμβριο του 1963 διορίσθηκε στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη Great Falls της Μοντάνα. Ιδρυσε δυο ιεραποστολικές κοινότητες στις πόλεις Butte και Missoula. Τον Δεκέμβριο του 1964 μετατέθηκε στην κοινότητα του Αγίου Βασιλείου στην πόλη Troy της Νέας Υόρκης. Την ίδια εποχή έλαβε το πτυχίο Μάστερ στην Τελετουργική και Κανονικό Δίκαιο από τη Ρωσική Θεολογική Σχολή του Αγίου Βλαδιμήρου.

Τον Ιανουάριο του 1978 διορίσθηκε στην κοινότητα του Προφήτη Ηλία στην πόλη San Bernadino της Καλιφόρνιας. Στις 28 Ιουλίου του 2001 ο αείμνηστος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Αντώνιος του απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη έπειτα από την εκδημία της πρεσβυτέρας του Μαρίας. Την 1η Ιουλίου του 2002 διορίσθηκε στην κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη San Diego της Καλιφόρνιας όπου την 1η Ιουλίου του 2006 συνταξιοδοτήθηκε.

Καταλείπει την κόρη του Τζο-Αν Χερνάντεζ και τον σύζυγό της Γκάρυ, το γιο του ιερέα Δημήτριο Κωσταράκη και την πρεσβυτέρα Γκλόρια, τα εγγόνια του, την αδελφή του Βασιλική Μπούκη και τον σύζυγό της Στυλιανό, καθώς επίσης και πολλούς ανιψιούς, ανιψιές, συγγενείς και φίλους.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεστεί την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου του Weston Μασαχουσέτης στις 11 η ώρα, ενώ προηγουμένως θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μπορούν να στείλουν χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στον Λέξιγκτον Μασαχουσέτης όπου ιερατεύει ο γιος του, π. Δημήτριος Κωσταράκης στη διεύθυνση: St. Nicholas Greek Orthodox Church, 17 Meriam Street, Lexington, MA. 02420 ή στον Σύνδεσμο Αποφοίτων του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης στη διεύθυνση: 50 Goddard Avenue, Brookline, MA 02445. Ο ενταφιασμός του θα γίνει στο κοιμητήριο The Gardens Cemetery του West Roxbury Μασαχουσέτης.

 

Πηγή ekirikas

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων