Αρχιεπισκοπή Αμερικής
30 Ιουλίου, 2024

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου σε κομματικά συνέδρια δεν υποδηλώνει προτίμηση

Διαδώστε:

Σε αντιδράσεις που προκάλεσε η εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου σε συνέδριο των Ρεπουμπλικανών απαντούν πηγές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, αναφέροντας πως ο Αρχιεπίσκοπος παρίσταται στα προεκλογικά συνέδρια και των δυο κομμάτων και η παρουσία του δεν υποδηλώνει κομματική προτίμηση.

 

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είχε παρευρεθεί στις 15 Ιουλίου 2024 στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, το οποίο έλαβε χώρα στο Μιλγουόκι, όπου απηύθυνε ευχετήρια δέηση, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. Σχετικά με αυτό, οι πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με αξιωματούχους και των δύο κομμάτων στις ΗΠΑ, χωρίς να στηρίζει κανένα έναντι του άλλου. Παραδοσιακά δε, προσεύχεται στα προεκλογικά συνέδρια και των δύο κομμάτων πριν τις προεδρικές εκλογές. Είναι προφανές πως η παρουσία του σε καθένα από τα δύο συνέδρια δεν υποδηλώνει κομματική προτίμηση ή υποστήριξη του ενός υποψηφίου έναντι του άλλου“.

 

Προς επίρρωση του ισχυρισμού οι πηγές της Αρχιεπισκοπής παραθέτουν φωτογραφικό υλικό που εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής με ηγετικά στελέχη αμφοτέρων των κομμάτων.

 

 

 

Διαδώστε: