Αρχιεπισκοπή Αμερικής
04 Νοεμβρίου, 2020

Η Αρχιεπ. Αμερικής και η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας

Διαδώστε:

Διαδικτυακά στα σύνολό του αναμένεται να διεξαχθεί τελικά το 2ο Ετήσιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο στις ΗΠΑ, μετά από απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου για την Ελληνική Παιδεία και του Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Δρα. Αναστάσιου Κουλαρμάνη.

Θέμα του 2ου Ετήσιου Εκπαιδευτικού Συνέδριου είναι η “διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα” και θα διεξαχθεί στις 7 Νοεμβρίου μέσω διαδικτύου εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.
Το συνέδριο θα διερευνήσει διάφορα εκπαιδευτικά θέματα σχετικά με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 διαδικτυακά σεμινάρια που θα παραδοθούν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τις αρχικές γενικές εισηγήσεις θα κάνουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος,  Πρόεδρος Συνοδικής Επιτροπής για την Ελληνική Παιδεία, η κ.
Aθηνά Κρομμύδα, Πρόεδρος Ανωτάτου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας (που θα είναι και η Συντονίστρια) ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, Διευθυντής Γραφείου Ελληνικής Παιδείας Ι. Αρχιεπισκοπής και η κ. Στέλλα Κοκόλη, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής.
Το μεσημέρι, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως και ο
Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης.
Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα

 

Διαδώστε: