Αρχιεπισκοπή Αμερικής
28 Σεπτεμβρίου, 2019

“Η πτώχευση αποτέλεσε βαθιά πηγή πόνου”

Διαδώστε:

Greek Orthodox Metropolitan of Chicago Nathanael Symeonides | Erin Brown/Sun-Times

Η Ελληνoρθόδοξη Μητρόπολη του Σικάγου και η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας εξέδοσαν χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά την, από 10 Σεπτεμβρίου 2019, έγκριση του πτωχευτικού δικαστηρίου για την πώληση της ιδιοκτησίας της Αγίας Τριάδος η ενορία ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο πνευματικής ζωής.

Κατά τη μεταβατική περίοδο, θα υπάρξει νέα ηγεσία για το άμεσο και μακροπρόθεσμο όφελος της ενορίας. Για να γίνει αυτή η μετάβαση και μετά από αίτημα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναθαναήλ, τα μέλη του Συμβουλίου της Ενορίας υπέβαλαν συλλογικά τις παραιτήσεις τους.

Η πτώχευση αποτέλεσε βαθιά πηγή πόνου για την Κοινότητα της Αγίας Τριάδας. Η Μητρόπολη του Σικάγου το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και θα συνεχίσει να εργάζεται με την ενορία για να βοηθήσει στην αναζήτηση ενός νέου πνευματικού κέντρου κατάλληλου για λατρεία και προσευχή. Για να διευκολυνθεί το έργο αυτό, θα διοριστεί από τον Μητροπολίτη ένα προσωρινό Συμβούλιο στην Ενορία.

Επιπλέον, μετά από συζήτηση σχετικά με την ανάγκη για αλλαγές στην ηγεσία των κληρικών, θα διοριστεί άμεσα νέος ιερέας ενορίας. Μέχρι να συμβεί αυτό ο Τιμόθεος Μπακάκος, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης του Σικάγου θα επιβλέπει τη διοίκηση της ενορίας.

Η Μητρόπολη του Σικάγου ζητάει από τους πιστούς της Μητρόπολης να συνεχίσουν τις προσευχές και την υποστήριξη τους στην Κοινότητα της Αγίας Τριάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάβασης.

 

Διαδώστε: