18/10/2024 18/10/2024 Η ετήσια Σύναξη των ιερέων της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης έγινε στην κοινότητα των Αγίων Σοφίας, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης στην πόλη Τζέφερσονβιλ της Πενσυλβάνια. Η Σύναξη άρχισε με προσευχή που ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος και με θερμό καλωσόρισμα προς όλους τους ιερείς οι οποίοι ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Μητρόπολης. Ο πρόεδρος...
18 Οκτωβρίου, 2024 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2024 - 12:28

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Η ετήσια Σύναξη των ιερέων της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης έγινε στην κοινότητα των Αγίων Σοφίας, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης στην πόλη Τζέφερσονβιλ της Πενσυλβάνια. Η Σύναξη άρχισε με προσευχή που ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος και με θερμό καλωσόρισμα προς όλους τους ιερείς οι οποίοι ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Μητρόπολης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών π. Αναστάσιος Κουσούλας έπειτα από τον χαιρετισμό του επέδωσε ως δώρο ένα ζεύγος επιμάνικα στον Μητροπολίτη Απόστολο με τη συμπλήρωση ενός έτους από της ενθρονίσεώς του στη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης.

Ο Μητροπολίτης Απόστολος διαβίβασε προς τον ιερό κλήρο τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Στη συνέχεια, εξέφρασε την εκτίμησή του για την επίπονη εργασία των ιερέων στους οποίους είπε λόγια ενθαρρυντικά και κατευθυντήρια για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της διακονίας των πιστών.

Η Σύναξη προχώρησε με την ανάγνωση εκθέσεων από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κοτρότσιο, από τους υπεύθυνους των διακονιών Νεολαίας. Επίσης, έκθεση έκανε ο κ. Ιωάννης Βασιλείου για την παρέλαση επί τη Εθνική Εορτή της Ελλάδας του έτους 2025 στη Φιλαδέλφεια, ενώ ο κ. Αρης Μπουλουμπάσης μίλησε εξ’ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής σύνδεσης για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και την Ηλεκτρονική Ασφάλεια.

Ο Μητροπολίτης Απόστολος κατέκλεισε τη Σύναξη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στην κοινότητα της Αγίας Σοφίας για την εξαιρετική φιλοξενία της Σύναξης, ευχήθηκε στους ιερείς καλή επάνοδο στις οικογένειες και στις κοινότητές τους και τους ζήτησε να μεταφέρουν τις πατρικές του ευχές και ευλογίες στους πιστούς των κοινοτήτων τους.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων