20/10/2023 21/10/2023 Ηχηρό μήνυμα ενάντια στους πολέμους που μαίνονται έστειλε από την Κεφαλονιά ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, o οποίος επισκέπτεται το νησί στο πλαίσιο της εορτής της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Προστάτη Αγίου Γερασίμου. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά...
20 Οκτωβρίου, 2023 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2023 - 1:07

Μήνυμα ειρήνης έστειλε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Κεφαλονιά

Διαδώστε:
Μήνυμα ειρήνης έστειλε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Κεφαλονιά

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στους πολέμους που μαίνονται έστειλε από την Κεφαλονιά ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, o οποίος επισκέπτεται το νησί στο πλαίσιο της εορτής της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Προστάτη Αγίου Γερασίμου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά το πρωί της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολεμική σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς, υπογραμμίζοντας ότι η Χαμάς δεν εκφράζει τους Παλαιστίνιους αλλά είναι τρομοκρατική οργάνωση.

«Η Χαμάς δεν είναι η Παλαιστίνη», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τις σχέσεις που έχουν οι Κεφαλονίτες με τον Άγιο Γεράσιμο, για τη φιλοξενία και τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Η πίστη είναι αυτή που μας ενώνει και για τους Κεφαλονίτες αυτό εκφράζεται με τη πίστη στον Άγιο Γεράσιμο. Τέλος ζήτησε από τον κόσμο να έχουν οδηγό τους την αγάπη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων