27/08/2021 27/08/2021 Νέο προϊστάμενο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης όρισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τον π. Ανδρέα Βυθούλκα, ο οποίος είναι ο έως τώρα Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο Σεβασμιώτατος έκανε την ανακοίνωση σε ειδική συνάντηση, που είχε με τους Φίλους του Αγίου Νικολάου (FoSN), τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό,...
27 Αυγούστου, 2021 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2021 - 20:30

Νέος ιερατικός προϊστάμενος στον Άγιο Νικόλαο Ν. Υόρκης

Διαδώστε:
Νέος ιερατικός προϊστάμενος στον Άγιο Νικόλαο Ν. Υόρκης

Νέο προϊστάμενο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης όρισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τον π. Ανδρέα Βυθούλκα, ο οποίος είναι ο έως τώρα Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε την ανακοίνωση σε ειδική συνάντηση, που είχε με τους Φίλους του Αγίου Νικολάου (FoSN), τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που έχει αναλάβει να συγκεντρώσει κεφάλαια για να εξασφαλίσει την ολοκλήρωση των έργων της ενορίας, ενώ διαχειρίζεται, επίσης, όλα τα κατασκευαστικά ζητήματα στην τελική φάση της ανοικοδόμησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του FoSN περιλαμβάνει επίσης τον πρόεδρο του Ενοριακού Συμβουλίου της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος «ανέβασε» τη θέση του προϊσταμένου της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Ιερού Ναού στον διακεκριμένο τίτλο του «Αρχιεπισκοπικού Εφημέριου».

Ο Σεβασμιώτατος υποστήριξε, πως «Ο διορισμός αυτός γίνεται σε μια στιγμή, που είμαστε έτοιμοι να φωτίσουμε το εξωτερικό της εκκλησίας, που σηματοδοτεί, επίσημα, την 20ή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Αν και η εκκλησία θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την ερχόμενη Άνοιξη απαιτούνται να παρθούν αποφάσεις από κάποιον υπεύθυνο ιερέα. Ο π. Ανδρέας θα δώσει έμφαση στη σύνδεση με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και θα βοηθήσει στην οικοδόμηση αυτής της γέφυρας με τους «Φίλους του Αγίου Νικολάου». Υπήρξε εξαιρετικός πρωτοσύγκελος και καθώς συνεχίζεται η κατασκευή θα υπηρετήσει με διπλή ιδιότητα για κάποιο διάστημα, τόσο για την ενορία όσο και για την Αρχιεπισκοπή. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα πάει υπέροχα και στους δύο ρόλους κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ο Πρόεδρος του FoSN (Φίλοι του Αγίου Νικολάου) δήλωσε, ότι «Είμαστε χαρούμενοι που ο Σεβασμιότατος επέλεξε τον πατέρα Βιθούλκα και του απένειμε τον τίτλο του «Αρχιεπισκοπικού Εφημέριου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων