20/08/2024 20/08/2024 Την Δευτέρα 19 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Κενόσα στο Σικάγο. Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κατά την άφιξη του κ. Ελπιδοφόρου η Ηγουμένη Μελάνη και η αδελφότητα της Μόνης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη...
20 Αυγούστου, 2024 - 8:25

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Κενόσα

Διαδώστε:
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Κενόσα

Την Δευτέρα 19 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Κενόσα στο Σικάγο. Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κατά την άφιξη του κ. Ελπιδοφόρου η Ηγουμένη Μελάνη και η αδελφότητα της Μόνης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Σικάγου κυρού Ιακώβου, του οποίου ο τάφος βρίσκεται δίπλα στο Καθολικό της μονής.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία της Μονής, δηλώνοντας: “Μου είναι αδύνατον να βρίσκομαι στο Σικάγο και να μην επισκεφθώ τη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Η Γερόντισα Mελάνι και η αδελφότητα έχουν δουλέψει ακούραστα για να δημιουργήσουν αυτή την όμορφη όαση στην Κενόσα. Εδώ, οι αδελφές συνεχίζουν να καίνε συνεχώς το λυχνάρι της αγρυπνίας του ιδρυτή της μονής, του μακαριστου Μητροπολίτη Ιακώβου. Η σοφία για την ίδρυση αυτού του μοναστηριού είναι εμφανής σήμερα, καθώς έχει γίνει τόπος πνευματικής ανάπαυσης για όλους όσους το επισκέπτονται και ένα καταφύγιο συνεχούς προσευχής, το οποίο προσφέρει η αδελφότητα εκ μέρους όλων μας”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων