19/09/2024 19/09/2024 Το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαλιώτη του Ελληνικού Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού η ετήσια εκδήλωση, η οποία σηματοδότησε την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ήταν παρών για να καλωσορίσει τους φοιτητές, το διδακτικό και λοιπό προσωπικό. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την περιφορά του Λειψάνου του Τιμίου...
19 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2024 - 18:01

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στην τελετή έναρξης ακαδημαϊκού έτους του Κολλεγίου Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στην τελετή έναρξης ακαδημαϊκού έτους του Κολλεγίου Τιμίου Σταυρού

Το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαλιώτη του Ελληνικού Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού η ετήσια εκδήλωση, η οποία σηματοδότησε την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ήταν παρών για να καλωσορίσει τους φοιτητές, το διδακτικό και λοιπό προσωπικό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την περιφορά του Λειψάνου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, συνοδευόμενη από τη βυζαντινή ψαλμωδία της χορωδίας του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού. Μετά την περιφορά, ο Κοσμήτορας, π. Patrick O’Rourke, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό.

Ο Δρ Δημήτριος Σ. Κάτος, Πρόεδρος του Κολλεγίου, εκφώνησε την ομιλία της εκδήλωσης, τονίζοντας τις αξίες της πίστης, της εκπαίδευσης και της προσφοράς που καθοδηγούν το ίδρυμα. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος απηύθυνε επίσης χαιρετισμό στην κοινότητα του Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού.

Τόνισε τη σημασία του να ακολουθεί κάποιος το μονοπάτι του Χριστού, που περιγράφεται ως ο «Δρόμος της Πίστης, της Ελπίδας και της Αγάπης». Κάλεσε τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και τη διοίκηση να αγκαλιάσουν τον δρόμο του Σταυρού, προτρέποντάς τους να υπερβούν τα προσωπικά επιτεύγματα και την κοινωνική θέση, εστιάζοντας μάλλον στην ανιδιοτελή αγάπη και την προσφορά, που είναι τα αληθινά μέτρα της πνευματικής ολοκλήρωσης στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων