13/08/2023 13/08/2023 Τη θλίψη του για τις τραγικές συνέπειες τις οποίες είχε η φονική πυρκαγιά στη Χαβάη, η οποία αφήνει πίσω της τουλάχιστον 89 νεκρούς, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.  Σε ανάρτησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρει ότι “Εν μέσω συντριπτικής θλίψης για τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάουι, η καρδιά μου είναι βαριά αναπολώντας την επίσκεψή μου...
13 Αυγούστου, 2023 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 9:05

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την πύρινη καταστροφή στη Χαβάη

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την πύρινη καταστροφή στη Χαβάη

Τη θλίψη του για τις τραγικές συνέπειες τις οποίες είχε η φονική πυρκαγιά στη Χαβάη, η οποία αφήνει πίσω της τουλάχιστον 89 νεκρούς, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος

Σε ανάρτησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρει ότι “Εν μέσω συντριπτικής θλίψης για τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάουι, η καρδιά μου είναι βαριά αναπολώντας την επίσκεψή μου το 2020”. Υπενθυμίζεται ότι Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Μάουι τον Ιανουάριο του 2020 για την εορτή των Θεοφανίων και εμπνεύστηκε από την ομορφιά των νησιών και τον ζήλο των οικονόμων που έχουν γαλουχήσει την Ορθόδοξη Χριστιανική παρουσία σε αυτό το νησί.

Στη συνέχεια της ανάρτησής του ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε ότι προσεύχεται για τις τραγικές στιγμές που βίωσαν και ευχήθηκε δύναμη στις οικογένειες οι οποίες πενθούν. “Είθε η απέραντη αγάπη του Κυρίου μας να αγκαλιάσει τους αναξιοπαθούντες”, καταλήγει η ανάρτηση.

Το ΥΠΕΞ για τις φονικές πυρκαγιές

Βαθιά θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη, εκφράζει και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, πως η σημασία της συλλογικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής είναι υψίστης σημασίας προκειμένου να μειωθούν οι τρομερές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως οι σκέψεις και οι προσευχές είναι με τον αμερικανικό λαό.

Η καταμέτρηση της καταστροφής δεν έχει τελειώσει

Ο απολογισμός της καταστροφής είναι βαρύς, ανέρχεται σε 89 νεκρούς, αλλά θεωρείται προσωρινός. Οι φονικές πυρκαγιές στο νησί Μάουι της Χαβάης προκαλούν βροχή επικρίσεων προς τις αρχές για την διαχείριση της μεγαλύτερης καταστροφής στην σύγχρονη ιστορία του αμερικανικού αρχιπελάγους.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε σοκ. Μόλις που αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις διαστάσεις της καταστροφής στο θέρετρο της Λαχάινα που αφανίστηκε από τις φλόγες. Στον αγώνα ανακούφισης των πληγέντων έχει ριχτεί και η Ιερά Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου η οποία διαθέτει προς τους εμπερίστατους αδελφούς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης: Χαβάη: Η Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου συνδράμει στην ανακούφιση των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά

Από τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που έδιναν τον χαρακτήρα της παραθεριστικής πολιτείας των 13.000 κατοίκων δεν μένει σχεδόν τίποτε. Ο προσωρινός απολογισμός των 80 νεκρών ξεπερνά τον απολογισμό του τσουνάμι του 1960 των 61 νεκρών που έπληξε την Χαβάη. Αναμφίβολα στην Χαβάη η καταμέτρηση δεν έχει τελειώσει. Ομάδες έρευνας και διάσωσης, με την βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων, έχουν φθάσει στο Μάουι για να αναζητήσουν θύματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων