16/09/2024 16/09/2024 Στην Ελληνορθόδοξη Ενορία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Νέα Υόρκη χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 15 Σεπτεμβρίου 2024.  Ο Σεβασμιώτατος προχείρησε σε Αρχιμανδρίτη τον ιερέα της ενορίας, π. Σωφρόνιο Βόμεντ, ενώ χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους ψάλτες της ενορίας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εστίασε στην...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 13:05

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου Νέας Υόρκης

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου Νέας Υόρκης

Στην Ελληνορθόδοξη Ενορία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Νέα Υόρκη χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 15 Σεπτεμβρίου 2024. 

Ο Σεβασμιώτατος προχείρησε σε Αρχιμανδρίτη τον ιερέα της ενορίας, π. Σωφρόνιο Βόμεντ, ενώ χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους ψάλτες της ενορίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εστίασε στην πρόσκληση του Ευαγγελίου του Κυρίου να σηκώσουμε τον δικό μας σταυρό και να Τον ακολουθήσουμε (Μάρκος 8:34), τονίζοντας ότι «σταυρός μας είναι οι επιλογές που κάνουμε, όχι αυτό που μας επιβλήθηκε».

“Όταν ο Κύριος μας καλεί να αρνηθούμε τον εαυτό μας, μας καλεί να υπερβούμε τις εγωκεντρικές μας επιθυμίες για χάρη κάποιου άλλου εκτός του εαυτού μας. Τελικά, μας ζητά να επιλέξουμε να αγαπάμε αντί να μισούμε, τη γενναιοδωρία από τον εγωισμό και τη συμπόνια από την αδιαφορία”, είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων