Αρχιεπισκοπή Αμερικής
17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Νέας Ιερσέης Απόστολος ευλόγησε τα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού

Διαδώστε:

Την παράδοση που είχε καθιερώσει από το 1947 ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας συνέχισαν και εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης. 

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη πραγματοποίησε τον Ετήσιο Εορτασμό του Τιμίου Σταυρού, παράδοση που καθιέρωσε το 1947 ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας. Το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στο Asbury Park (Ocean).

Μετά τη Θεία Λειτουργία όλοι οι παρευρισκόμενοι, καθώς και πιστοί ενορίτες από τις ενορίες της περιοχής, ταξίδεψαν στην παραλία του Ντιλ της Νέας Υόρκης, όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό, ευλογώντας τα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος έριξε τον σταυρό στον Ωκεανό 4 φορές, ενώ συνολικά πάνω από 70 νέοι και νέες από όλη την πολιτεία της Νέας Ιερσέης βούτηξαν στα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάδυσης, η ημέρα συνεχίστηκε στην ενορία του Αγίου Γεωργίου με το εορταστικό γεύμα στο κοινοτικό κέντρο, που προσφέρθηκε προς τιμήν αυτής της περίσταση. Εκεί ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στους τέσσερις που ανέσυραν τον Σταυρό από έναν χρυσό σταυρό για να τον φορέσουν στο λαιμό τους, καθώς και ένα αναμνηστικό για να τιμήσει αυτό το επίτευγμα. Επίσης ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους υπέροχους νέους που βούτηξαν στα νερά, προσφέροντας στον καθένα από ένα μικρό σταυρό ως υπενθύμιση της συμμετοχής τους σε αυτή την ιερή τελετή.

Οι νέοι που ανέσυραν τον σταυρό ήταν:

Junior Girls – Evridiki Kontogiannis (St. Barbara in Toms River, NJ)

Junior Boys – Dimitri Petras (St. Barbara in Toms River, NJ)

Senior Girls – Άννα Καλογηρίδη (St. George in Piscataway, NJ)

Senior Boys – Thomas Gantalis (Αγ. Αθανάσιος στο Paramus, NJ).

 

Φωτογραφίες: Douglas John Photography.

Διαδώστε: