31/07/2024 31/07/2024 Μεγαλοπρεπής και ελληνοπρεπής ήταν η λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνας και των Λειψάνων της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στους δρόμους της Αστόριας, η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής, 28ης Ιουλίου 2024, μετά το πέρας της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Επισκόπου Διοκλείας και συνάμα πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κ. Νεκταρίου. Η λιτανεία, όπως και τα...
31 Ιουλίου, 2024 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2024 - 21:25

Πανήγυρη Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Νέα Υόρκη

Διαδώστε:
Πανήγυρη Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Νέα Υόρκη

Μεγαλοπρεπής και ελληνοπρεπής ήταν η λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνας και των Λειψάνων της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στους δρόμους της Αστόριας, η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής, 28ης Ιουλίου 2024, μετά το πέρας της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Επισκόπου Διοκλείας και συνάμα πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κ. Νεκταρίου.

Η λιτανεία, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αποτέλεσε το αποκορύφωμα της θρησκευτικής πανηγύρεως της της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 24η Ιουλίου 2024 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Η λιτανεία ξεκίνησε από τον ναό, κινήθηκε Βόρεια της 37ης Οδού και συνέχισε Ανατολικά επί της Λεωφόρου Ντίτμαρς. Στο ύψος της 33ης Οδού κινήθηκε Νότια και έκανε μια στάση στο προαύλιο των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου και κατέληξε στο προαύλιο της Αγίας Ειρήνης όπου είχαν συγκεντρωθεί ομογενείς όλων των ηλικιών, οι οποίοι γονυπετείς ανέμεναν την Θαυματουργό Εικόνα και τα λείψανα και προσευχήθηκαν στην Αγία Ειρήνη όπως χαρίζει υγεία στους ιδίους, στους οικείους και στους φίλους τους.

 

 

Ο Επίσκοπος Διοκλείας, κ. Ντεκτάριος ανέγνωσε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου και συνεχάρη τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητας για την αφοσίωσή τους στην διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων του τόπου μας.

Τετραήμερο φεστιβάλ

Η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, ακολουθώντας την παράδοση διοργάνωσε το τετραήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, 25ης Ιουλίου 2024 και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 28ης Ιουλίου 2024.

Το εν λόγω φεστιβάλ είχε και ένα μικρό λούνα παρκ για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Αμερικής παρουσίασε τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους παραδοσιακούς χορούς και στην κυριολεξία έκλεψε για μια ακόμη φορά την παράσταση.

 

 

Πηγή-Βίντεο: anamniseis

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων