22/09/2022 22/09/2022 Στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του κατά τη διάρκεια γεύματος προς τιμήν του με ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός, αν και δεν μίλησε εκτενώς για τα ελληνοτουρκικά λόγω του ότι θα τοποθετηθεί...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 12:34

Πρώτο τετ α τετ Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Διαδώστε:
Πρώτο τετ α τετ Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του κατά τη διάρκεια γεύματος προς τιμήν του με ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός, αν και δεν μίλησε εκτενώς για τα ελληνοτουρκικά λόγω του ότι θα τοποθετηθεί στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί bulling από τους επιθετικούς γείτονές μας ενώ, καταδίκασε για ακόμη μια φορά την παράνομη κατοχή της Κύπρου.

Πρώτο τετ α τετ Ελπιδοφόρου – Μητσοτάκη

Το δείπνο ξεκίνησε με προσευχή από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ο οποίος είχε ένα πρώτο τετ ατ τετ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό πριν τη σημερινή τους συνάντηση στον Εθνικό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη.

“Όταν ήσασταν εδώ τον περασμένο Μάιο, κύριε Πρωθυπουργέ, και μιλήσατε στην Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσου – μια τιμή άνευ προηγουμένου, και για εσάς και για την Ελλάδα – ήμασταν όλοι γεμάτοι με πολλή συγκίνηση και μεγάλη υπερηφάνεια”, ανέφερε στον χαιρετισμού του ο Σεβασμιότατος  σημειώνοντας ότι σε μια εποχή παγκόσμιας αβεβαιότητας, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να επιδεικνύει ηγετικές ιδιότητες που χρειάζονται τόσο η Ελλάδα όσο και ολόκληρος ο κόσμος.

“Συγκεντρωμένοι με ηγέτες της Ομογένειας σήμερα, επικαλεστήκαμε τις ευλογίες του Θεού για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την κυβέρνησή του και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Προσευχηθήκαμε για τη διατήρηση της ελευθερίας και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στον κόσμο. Ο Θεός να δώσει να είναι πάντα έτσι!”, έγραψε σε ανάρτησή του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

Η στήριξη της ομογένειας, το “bullying” της Τουρκίας και η επίλυση του Κυπριακού

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η συμμαχία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ βρίσκεται στο ιστορικά υψηλότερο σημείο, ώστε να μεταφέρει το μήνυμα αυτού που πραγματικά συμβαίνει σήμερα στην ανατολική Μεσόγειο και για να υπογραμμίσει ότι σε μια εποχή που η Δύση διεξάγει έναν πόλεμο στην Ουκρανία εναντίον μιας επιθετικής Ρωσίας, το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια ακόμη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω πως η Ελληνοαμερικανική κοινότητα ασχολείται και πάλι με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας και νομίζω πως ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι επειδή η Ελλάδα όντως τα πάει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Και είναι πάντα πιο εύκολο για τους Ελληνοαμερικανούς να ασχολούνται με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα, όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά στην Ελλάδα, παρά όταν η χώρα παλεύει να ορθοποδήσει”, δήλωσε για το ενδιαφέρον της ομογένειας για την Ελλάδα.

“Γνωρίζω ότι μάλλον αναμένετε να μιλήσω εκτενώς για την κατάσταση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Θα αποφύγω να μιλήσω γι’ αυτό. Θα αφιερώσω χρόνο σε αυτό το θέμα όταν θα μιλήσω στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Θα ήθελα μόνο να πω μια λέξη πάνω σε αυτό: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί bullying από τους επιθετικούς γείτονές μας και ότι οι προκλήσεις απέναντι στην κυριαρχία της Ελλάδας είναι εντελώς απαράδεκτες. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συνεχιζόμενη Τουρκική προκλητικότητα.

Στο ίδιο γεύμα ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης, τον οποίο καλωσόρισε ο πρωθυπουργός και είπε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πληγή της Κύπρου είναι ακόμη ανοιχτή και ότι 48 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή το πρόβλημα της ενοποίησης του νησιού, δυστυχώς, δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πανάγος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων