14/05/2024 14/05/2024 Καταρτίστηκε το τριπρόσωπο για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ το οποίο ήδη έχει υποβληθεί στο Φανάρι για να γίνει η εκλογή νέου Μητροπολίτη. Το τριπρόσωπο αποτελείται από τους: Επίσκοπο Σασίμων κ. Κωνσταντίνο, Επίσκοπο Ζήλων κ. Σεβαστιανό, Αρχιμανδρίτη κ. Γεώργιο Νίκα. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος προήδρευσε χθες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου που συνήλθε σε...
14 Μαΐου, 2024 - 7:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2024 - 7:11

Στο Φανάρι το τριπρόσωπο για την Ιερά Μητρόπολη Ντένβερ

Διαδώστε:
Στο Φανάρι το τριπρόσωπο για την Ιερά Μητρόπολη Ντένβερ

Καταρτίστηκε το τριπρόσωπο για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ το οποίο ήδη έχει υποβληθεί στο Φανάρι για να γίνει η εκλογή νέου Μητροπολίτη. Το τριπρόσωπο αποτελείται από τους: Επίσκοπο Σασίμων κ. Κωνσταντίνο, Επίσκοπο Ζήλων κ. Σεβαστιανό, Αρχιμανδρίτη κ. Γεώργιο Νίκα.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος προήδρευσε χθες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου που συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην αρχή ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναθαναήλ για την ποιμαντική μέριμνα και τοποτηρητεία της Ι. Μητροπόλεως Ντένβερ και εισηγήθηκε την κατάρτιση για την πλήρωση της χηρευούσης Ι. Μητροπόλεως Ντένβερ.

Η μυστική ψηφοφορία έγινε με βάση τον (15 Ιουνίου 2023) εγκριθέντα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ισχύοντα Κατάλογο των Εκλογίμων προς αρχιερατεία Κληρικών, ως ορίζει το άρθρο 14 του ισχύοντος Συντάγματος της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Το τριπρόσωπο για την Ιερά Μητρόπολη Ντένβερ διαμορφώθηκε ως εξής:

Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σασίμων κ. Κωνσταντίνος με οκτώ ψήφους.

Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός με δύο ψήφους.

Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Νίκας με δύο ψήφους.

Το τριπρόσωπο υποβλήθηκε σήμερα δια σχετικού γράμματος του Αρχιεπισκόπου στην Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο και στην περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο, με την παράκληση όπως βάσει αυτού γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτου.

Στη συνέχεια, η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος ασχολήθηκε με την τρέχουσα αλληλογραφία σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων