11/04/2020 11/04/2020 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ζήτησε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάκρεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, να διαβιβάσει τα θερμότερά του συγχαρητήρια και τις ευχές του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αιτία της κίνησης αυτής είναι η εφαρμογή με εξαιρετική επιτυχία και ακρίβεια πολιτικής για την προστασία της δημόσιας υγείας, που έσωσαν κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές, κάτι...
11 Απριλίου, 2020 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2020 - 9:35

Συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό από τον Αρχιεπ. Αμερικής

Διαδώστε:
Συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό από τον Αρχιεπ. Αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ζήτησε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάκρεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, να διαβιβάσει τα θερμότερά του συγχαρητήρια και τις ευχές του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αιτία της κίνησης αυτής είναι η εφαρμογή με εξαιρετική επιτυχία και ακρίβεια πολιτικής για την προστασία της δημόσιας υγείας, που έσωσαν κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές, κάτι που άλλωστε αντανακλάται και στην ικανότητα της χώρας μας να ελέγξει αποτελεσματικά την όλη κατάσταση.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Αρχιεπίσκοπος ανέλυσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη, η οποία είναι ακόμη το επίκεντρο της πανδημίας και υπογράμμισε τις επιπτώσεις που αυτή έχει για την ελληνοαμερικανική κοινότητα και την Εκκλησία. Επιπλέον, επισήμανε τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την αρχή της πανδημίας για την τέλεση των Ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να προστατευθεί απόλυτα η υγεία των πιστών και γενικότερα η δημόσια υγεία, ενώ την προσκάλεσε να παραστεί στα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν, που έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2021.

Διαδικτυακή συζήτηση σήμερα

Διαδικτυακή συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιήσει σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, στις 15.00, ώρα Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τους Έλληνες Ορθόδοξους πιστούς των ΗΠΑ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δήμητρα Καλοδήμος, αξιόπιστη φωνή για περισσότερα από 35 χρόνια στην Πολιτεία του Τενεσί, όπου παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του συνδεδεμένου με τον τηλεοπτικό σταθμό NBC τοπικού καναλιού.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, που υπάρχει μεγάλος πόνος και αγωνία στην Εκκλησία μας, νιώθω ικανοποίηση που οι σύγχρονες τεχνολογίες μου δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίσω ολόκληρη την Αμερική και να ακούσω τη φωνή των πιστών». Όπως τόνισε, «Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπός τους στέκεται στο πλευρό τους και θέλω να τους πω πόσο αγαπητοί και πόσο ανεκτίμητοι είναι για μένα, ο καθένας ξεχωριστά, καθώς ξεκινάμε αυτή τη δύσκολη πορεία προς το Άγιο Πάσχα του Κυρίου μας μέσα από τη Μεγάλη Εβδομάδα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων