Αρχιεπισκοπή Αμερικής
19 Ιουλίου, 2023

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με Μητσοτάκη στο Μαξίμου – Στο επίκεντρο η Ομογένεια και η ψήφος των αποδήμων

Διαδώστε:

Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος συνεχίζει τη σειρά επαφών και συναντήσεων στο πλαίσιο της πολυήμερης επίσκεψης του στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο πνευματικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο της Αρχιεπισκοπής και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο για τις υπηρεσίες που παρέχει στην Ομογένεια, ενώ συζητήθηκε επίσης το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών όσον αφορά στη δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα είναι δυνατή η υπερψήφιση του νομοσχεδίου από περισσότερους από 200 βουλευτές, σημειώνοντας ότι η διευκόλυνση των ψηφοφόρων που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους αλλά διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας θα αποτελούσε «μία επανάσταση για την πολιτική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στα κοινά της πατρίδας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη κι εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι «είναι κάτι που περιμένουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού», ώστε να αρθούν οι σημερινοί περιορισμοί και να μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους, καθώς θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Πάντα είναι τιμή μου να συναντώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη και του εξέφρασα την εγκάρδια ευγνωμοσύνη για την αμέριστη υποστήριξή του στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Ο δεσμός μεταξύ της Εκκλησίας μας, της Ομογένειας και της πατρογονικής μας εστίας δεν ήταν ποτέ πιο δυνατός.»

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Υπουργείου.

«Προσδοκούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Υπουργείου, αναδεικνύοντας την Ελληνική παιδεία και τον πολιτισμό στις ΗΠΑ για την Ομογένεια και τους Αμερικανούς συμπολίτες μας.», αναφέρει το σχετικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης την ίδια ημέρα ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε ευχές στον κ. Γεωργιάδη για κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα του, όπως αναφέρει ο Σεβασμιώτατος με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Χαίρομαι που συναντώ ξανά τον Άδωνι Γεωργιάδη. Του ευχήθηκα επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Υπουργός Εργασίας. Η σταθερή πίστη του στην Εκκλησία και τον Ελληνικό μας πολιτισμό ως ακρογωνιαίοι λίθοι της Ομογένειας είναι αξιοθαύμαστη.», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος είχε συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον οποίο συνομίλησε για θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Υπουργό κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα του.

Την τρέχουσα εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναμένεται να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο “Ionian Village”, το επίσημο καλοκαιρινό κατασκηνωτικό κέντρο της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής το οποίο βρίσκεται σε ιδιωτική εγκατάσταση στις ακτές του Ιονίου Πελάγους στη Δυτική Πελοπόννησο. Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος αναμένεται να υποδεχθεί τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζώρτζ Τσούνη, ο οποίος ως έφηβος είχε περάσει μερικά καλοκαίρια στο “Ionian Village”. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 17.000 Ελληνοαμερικανοί έχουν επισκεφθεί τις κατασκηνώσεις από την ίδρυσή τους το 1970.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος θα ταξιδέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ενώ, στις 25 Ιουλίου, θα τελέσειτην εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Φιλομηλίου κ. Θεοφάνη στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος (ΦΩΤΟ)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προσκύνησε στο κελλί του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι

Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Ψήφος Αποδήμων: Πως αξιολογούν οι ομογενείς το νέο νομοσχέδιο και τι ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Διαδώστε: