25/09/2024 26/09/2024 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, στη Νέα Υόρκη, την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη. Την Πρώτη Κυρία συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Μιχάλης Φυρίλλας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, η Πρώτη Κυρία...
25 Σεπτεμβρίου, 2024 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2024 - 2:35

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με την Πρώτη Κυρία της Κύπρου

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με την Πρώτη Κυρία της Κύπρου

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, στη Νέα Υόρκη, την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

Την Πρώτη Κυρία συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Μιχάλης Φυρίλλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, η Πρώτη Κυρία μίλησε για την παραμονή της στη Νέα Υόρκη, αναφέροντας ότι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Ελληνοαμερικανικό Ημερήσιο Σχολείο «Αργύριος Φάντης» του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Η κυρία Χριστοδουλίδη εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο τον θαυμασμό της για τα παιδιά του Σχολείου που επιδεικνύουν μεγάλο ενθουσιασμό για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και η Πρώτη Κυρία συζήτησαν επίσης για τη συνεχιζόμενη παράνομη Τουρκική κατοχή στην Κύπρο, η οποία φέτος συμπληρώνει τα πενήντα χρόνια. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Κύπρο και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να εργάζεται από κοινού για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Η κ. Καρσερά εκάνε δώρο στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο ένα παραδοσιακό Κυπριακό κέντημα με την ονομασία «Λευκαρίτικα». Σημειώνεται ότι αυτού του είδους το κέντημα χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και έχει ενταχθεί στη λίστα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε ευγενικά να χρησιμοποιήσει το κέντημα ως σελιδοδείκτη Ευαγγελίου στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος χάρισε στην Πρώτη Κυρία μια αναμνηστική εικόνα από το Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2022, όπου εορτάστηκε η εκατονταετηρίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων