01/10/2024 02/10/2024 Συνήλθε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 στην Ατλάντα της Τζόρτζια η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την 13η ετήσια συνεδρίαση της. Οι Ιεράρχες συζήτησαν θέματα κρίσιμης σημασίας για την Ορθοδοξία στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων από φορείς, όπως, μεταξύ άλλων, η Ορθόδοξη Χριστιανική Διακονία Φυλακών, το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ιεραποστολικό Κέντρο και...
01 Οκτωβρίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2024 - 0:19

Συνήλθε η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ

Διαδώστε:
Συνήλθε η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ

Συνήλθε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 στην Ατλάντα της Τζόρτζια η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την 13η ετήσια συνεδρίαση της.

Οι Ιεράρχες συζήτησαν θέματα κρίσιμης σημασίας για την Ορθοδοξία στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων από φορείς, όπως, μεταξύ άλλων, η Ορθόδοξη Χριστιανική Διακονία Φυλακών, το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ιεραποστολικό Κέντρο και ο Διεθνής Ορθόδοξος Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Οργανισμός. Συζητήθηκαν επίσης σχέδια, πρωτοβουλίες και προτάσεις επιτροπών, καθώς και ο προϋπολογισμός της Συνέλευσης για το 2025.

Ως Πρόεδρος της Συνέλευσης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος απηύθυνε την εναρκτήρια ομιλία στην Ιεραρχία. Ο Σεβασμιώτατος ενθάρρυνε τους ιεράρχες να λειτουργήσουν ως παραδείγματα «ενότητας, αλληλεγγύης και αδελφοσύνης» για το ποίμνιο τους, εκφράζοντας την εκτίμησή του για το «πνεύμα συνέργειας και καλής θέλησης» τους.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προσευχήθηκε επίσης «για τον τερματισμό του αδελφοκτόνου πολέμου» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και κάλεσε τη Συνέλευση να υποστηρίξει τα Πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, κάνοντας αναφορά στην υπέρμετρη κλιμάκωση των επιθέσεων και των αντιποίνων του Ισραήλ, στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη και στον Λίβανο, που έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συναινέσουμε ομόφωνα για να υποστηρίξουμε τους Μακαριώτατους Πατριάρχες κ.κ. Ιωάννη και Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο, και τα αντίστοιχα ποίμνιά τους στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη, στο Ισραήλ, στον Λίβανο και στην Ιορδανία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων