11/01/2023 11/01/2023 Συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Ο Σεβασμιώτατος ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη όπου συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου για τον μήνα Ιανουάριο. Συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Ευαγόρα Κωνσταντινίδη, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε...
11 Ιανουαρίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 9:20

Το δώρο του Αμερικής Ελπιδοφόρου στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Το δώρο του Αμερικής Ελπιδοφόρου στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Σεβασμιώτατος ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη όπου συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου για τον μήνα Ιανουάριο. Συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Ευαγόρα Κωνσταντινίδη, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον οποίο προσέφερε ως δώρο ένα εγκόλπιο στο οποίο απεικονίζεται η Αγία Αποκαθήλωση. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ope.gr, επί τάπητος θα τεθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Συγκεκριμένα, υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής («Μικτή Επιτροπή») στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην πρώτη τους συνάντηση, τα μέλη της Μικτής Επιτροπής θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις τους για το πώς το μελλοντικό Σύνταγμα μπορεί να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες των ελληνορθόδοξων πιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας ξεκινά τον δεύτερο αιώνα της.

Διαβάστε επίσης: 

Φανάρι: Στήριξη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και νέες Αγιοκατατάξεις

Πηγή φωτογραφιών: Orthodox Observer

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων