05/06/2019 06/06/2019 Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μιλάει για τη νέα του διακονία λίγες μέρες πριν από την ενθρόνισή του στη μακρινή Αρχιεπισκοπή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2019. Ταπεινά και με μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης του, για τα νέα του καθήκοντα, ο κρητικής καταγωγής Μακάριος Γρινιεζάκης κατά κόσμον Κώστας Γρινιεζάκης μίλησε στην δημοσιογράφο...
05 Ιουνίου, 2019 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2019 - 8:06

Αρχιεπ. Αυστραλίας: Στις φλέβες μας κυλάει αίμα ηρώων και Αγίων

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αυστραλίας: Στις φλέβες μας κυλάει αίμα ηρώων και Αγίων

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μιλάει για τη νέα του διακονία λίγες μέρες πριν από την ενθρόνισή του στη μακρινή Αρχιεπισκοπή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2019.

Ταπεινά και με μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης του, για τα νέα του καθήκοντα, ο κρητικής καταγωγής Μακάριος Γρινιεζάκης κατά κόσμον Κώστας Γρινιεζάκης μίλησε στην δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη για τους στόχους του, την ευθύνη που πήρε στους ώμους του, το ελληνικό στοιχείο στην Αυστραλία, τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και για την σπουδαιότητα ένας Ιεράρχης να έχει μεν μόρφωση και γνώσεις αλλά να μπορεί να αναπαύει και το ποίμνιό του.

Ο Νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας μετά από μια σειρά συναντήσεων στην Αθήνα ( Αρχιεπίσκοπο, Πρωθυπουργό , Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρο της βουλής και άλλους πολιτικούς) ετοιμάζεται με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη να ταξιδέψει στην μακρινή Αυστραλία για να διακονήσει σε μια χώρα με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο.

“Στόχος μου είναι να μεταγγίσω το ζωογόνο πνεύμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο λαό και στον κλήρο είπε ο Σεβασμιώτατος στην συνέντευξή του, τονίζοντας ότι όταν ένας Επίσκοπος, καλείται να διακονήσει στη διασπορά ο ρόλος του είναι και εθνικός πέρα από εκκλησιαστικός. Μάλιστα μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος όπως είπε είναι ένας πραγματικός πατέρας που εμπνέει τον κόσμο, τους κληρικούς και τους Ιεράρχες.

Ως επίκουρος καθηγητής στην Ανώτατη Πατριαρχική Ακαδημία της Κρήτης στο γνωστικό αντικείμενο της βιοηθικής τόνισε ότι πρέπει να παρθούν διορθόδοξες αποφάσεις στα θέματα της Βιοηθικής.

Όμως μίλησε και για την ευρύα γνώση των Ιεραρχών η οποία πολλές φορές βοηθάει στην επικοινωνία με την κοινωνία αλλά σημείωσε ότι “Σήμερα μπορεί να έχουμε περισσότερα διδακτορικά, μεταπτυχιακά και επιστήμονες αλλά εκλείπει η σοφία και ο κόσμος πιο πολύ αναπαύεται με τους απλούς ιερείς πολλές φορές παρά με τους πτυχιούχους ιεράρχες .

Μίλησε και για την μεγάλη πρόκληση της νέας Αρχιεπισκοπής που αναλαμβάνει λέγοντας ότι: “Η ομογένεια στην Αυστραλία μου δίνει μεγάλη πνευματική χαρά”

Ως βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρέθηκε και στην Εσθονία για την οποία αποστολή αναφέρθηκε λέγοντας ότι ήταν μια δύσκολη αποστολή αλλά του πρόσφερε εμπειρία και γνώσεις.

Μιλώντας για την γενέτειρά του την Κρήτη ο Σεβασμιώτατος είπε ότι: “ Η Κρητική μου καταγωγή μου έμαθε ότι πρέπει να αγκαλιάζω όλον τον κόσμο”

Αναφέρθηκε και στην συνάντησή του με το Άγιο Παΐσιο ο οποίος όπως μας είπε, είχε προβλέψει την Εκκλησιαστική του πορεία από την πρώτη στιγμή.

“Η προσευχή κατεβάζει τον Ουρανό στη γη, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τον άνθρωπο αφού εκείνη τη στιγμή βρίσκεται μπροστά στο Θεό”, είπε ο Σεβασμιώτατος ενώ αναφερόμενος στην μετάνοια των ανθρώπων τόνισε ότι: “Η μετάνοια σημαίνει αγάπη, συντριβή και ταπείνωση και είναι τρόπος ζωής”

Συνέντευξη Μαρία Γιαχνάκη
Κάμερα Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Ήχος Νίκος Οικονόμου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων