11/08/2024 11/08/2024 Με πατρική αγωνία και αγάπη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος απευθύνεται στα ζευγάρια που η οικογενειακή τους ειρήνη δοκιμάζεται και τα παροτρύνει θέσουν στους εαυτούς τους μια πρόκληση, να αρχίσουν να καταγράφουν τα χαρίσματα των συζύγων τους. «Η τοξικότητα και το μίσος υπάρχουν διότι εμείς δεν βλέπουμε τα καλά και την προσπάθεια που κάνει...
11 Αυγούστου, 2024 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2024 - 16:24

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προς δοκιμαζόμενα ζευγάρια: «Αρχίστε να βλέπετε τα καλά του άλλου»

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προς δοκιμαζόμενα ζευγάρια: «Αρχίστε να βλέπετε τα καλά του άλλου»

Με πατρική αγωνία και αγάπη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος απευθύνεται στα ζευγάρια που η οικογενειακή τους ειρήνη δοκιμάζεται και τα παροτρύνει θέσουν στους εαυτούς τους μια πρόκληση, να αρχίσουν να καταγράφουν τα χαρίσματα των συζύγων τους. «Η τοξικότητα και το μίσος υπάρχουν διότι εμείς δεν βλέπουμε τα καλά και την προσπάθεια που κάνει ο άλλος», σημειώνει μεταξύ άλλων, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, στο μέσο κοινωνικής δικτυώσεως Instagram.

Αναλυτικότερα, ο Σεβασμιώτατος παρατηρεί εισαγωγικά ότι στις μέρες μας υπάρχει ένας τρόπος ζωής, ο οποίος δεν βοηθά τα ζευγάρια να χαίρονται ο ένας τον άλλο και την οικογένεια να πορεύεται με αγάπη και ειρήνη, αλλά δημιουργείται ένα πάρα πολύ τοξικό περιβάλλον και η καθημερινότητα γίνεται πάρα πολύ επίπονη. «Αρχίζει ο καθένας να βλέπει στον άλλο μόνο αρνητικά πράγματα», επισημαίνει και προσθέτει: «Δεν είναι ότι το άλλο πρόσωπο δεν έχει χαρίσματα, όλοι οι άνθρωποι έχουν χαρίσματα, αλλά έχουμε μπει πια σε αυτή τη διαδικασία και βλέπουμε μόνο αρνητικά πράγματα».

Παρακαλεί, στη συνέχεια, όλους να δοκιμάσουν μία νέα προσπάθεια, σαν πείραμα: να ξεκινήσουν, για μια εβδομάδα ή για δέκα ημέρες, να καταγράφουν όλα τα θετικά που βλέπουν στο πρόσωπο του συζύγου ή της συζύγου τους. «Ξεκινήστε από τα πολύ μικρά και τότε θα δείτε πως πάντοτε υπάρχει περιθώριο να φύγει η τοξικότητα», τονίζει και καταλήγει με την παρότρυνση: « Αρχίστε λοιπόν να βλέπετε τα καλά τα οποία πάντοτε υπάρχουν στη ζωή όλων των ανθρώπων».

Η σχετική ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων