29/07/2024 29/07/2024 Για ένα θέαμα σαφώς κατώτερο των περιστάσεων, που περιείχε σκηνές ασέβειας και προσβλητικές για τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία, κάνει λόγο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, αναφερόμενος στην πρόσφατη Tελετή Ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Σε μήνυμά του, δια του μέσου κοινωνικής δικτυώσεως Instagram, ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει: «Είναι δικαίωμα του καθενός να είναι...
29 Ιουλίου, 2024 - 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2024 - 22:17

Αυστραλίας Μακάριος: «Δεν είναι αποδεκτό να εμπλέκονται ιδεοληψίες σε θεσμούς σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Διαδώστε:
Αυστραλίας Μακάριος: «Δεν είναι αποδεκτό να εμπλέκονται ιδεοληψίες σε θεσμούς σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Για ένα θέαμα σαφώς κατώτερο των περιστάσεων, που περιείχε σκηνές ασέβειας και προσβλητικές για τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία, κάνει λόγο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, αναφερόμενος στην πρόσφατη Tελετή Ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Σε μήνυμά του, δια του μέσου κοινωνικής δικτυώσεως Instagram, ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει: «Είναι δικαίωμα του καθενός να είναι άθεος. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να διακωμωδεί και να ειρωνεύεται την πίστη μου και, μάλιστα, την αλήθεια του Ευαγγελίου για την οποία έχει χυθεί αίμα».

«Έχεις την ελευθερία να ζεις όπως θες. Έχεις το δικαίωμα να είσαι ομοφυλόφιλος. Δεν έχεις όμως κανένα δικαίωμα να θες να επιβάλεις τον τρόπο της ζωής σου στην κοινωνία μας», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, ενώ κατακλείνοντας το μήνυμα του αναφέρει: «Προσευχόμαστε ο Θεός να φωτίσει όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποβιβάσουν την αξία της πίστεως και διαμηνύουμε ότι δεν είναι αποδεκτό να εμπλέκονται τέτοιους είδους ιδεοληψίες σε θεσμούς του κύρους των Ολυμπιακών Αγώνων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων