Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
05 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυστραλίας Μακάριος: Η άρνηση της ύπαρξης του Θεού και πώς να αποκτήσουμε εμπειρία της παρουσίας Του

Διαδώστε:

Πολλές φορές έχουμε αρνητικές σκέψεις και λογισμούς για τον Θεό. Και πολλές φορές αμφισβητούμε και την ύπαρξή Του. Κάποιοι άνθρωποι αρνούνται την ύπαρξη του Θεού, ακόμα και άνθρωποι που είναι μέσα στην Εκκλησία, οι οποίοι μετέχουν στη ζωή της με τρόπο παθητικό και όχι υπαρξιακό και βιωματικό.

Τα παραπάνω παρατηρώντας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, προτρέπει, δια βιντεοσκοπημένου μηνύματός του στο μέσον κοινωνικής δικτύωσης Instagram, «να αποκτήσουμε μέσα μας τη δύναμη της ελευθερίας και της ειλικρίνειας, και να απευθυνθούμε απευθείας στον Θεό, παρότι δεν πιστεύουμε στην ύπαρξή Του». Πιο συγκεκριμένα, ως τρόπο αντιμετώπισης του περιγραφέντος πνευματικού και υπαρξιακού προβλήματος, προτείνει να κάνουμε έναν απλό και άνετο διάλογο με τον Θεό, λέγοντας: «Δεν πιστεύω σε Σένα. Αν υπάρχεις έλα να μου το αποδείξεις. Δείξε μου ένα βίωμα. Έλα στη ζωή μου. Κάνε κάτι για να πειστώ και να καταλάβω ότι είσαι ο μόνος αληθινός Θεός».

«Αν το κάνουμε αυτό και αφήσουμε την ψυχή μας ελεύθερη, τότε ο Θεός θα έρθει κοντά μας με έναν τρόπο πολύ μοναδικό και πολύ προσωπικό», διαβεβαιώνει ο Σεβασμιώτατος και καταλήγει εμφατικά: «Και τότε πραγματικά θα αποκτήσουμε την εμπειρία της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας!».

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

Πηγή: greek.vema.com.au

Διαδώστε: