31/01/2020 31/01/2020 Συνεχίζει να “οργώνει” την Αυστραλία από άκρη σε άκρη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Αυτή τη φορά την “τιμητική” της είχε η ενορία του Αγίου Παντελεήμονος στο Dandenong (Μελβούρνη) όπου πήγε ο Σεβασμιώτατος για να ευλογήσει τη φιλανθρωπική εργασία της εκκλησίας με τον τίτλο «FEED500» που απευθύνεται προς τον πονεμένο συνάνθρωπο που βρίσκεται στην...
31 Ιανουαρίου, 2020 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2020 - 17:49

Φτιάχνοντας φαγητό για τους απόρους- Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δίπλα στους “πονεμένους” συνανθρώπους μας

Διαδώστε:
Φτιάχνοντας φαγητό για τους απόρους- Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δίπλα στους “πονεμένους” συνανθρώπους μας

Συνεχίζει να “οργώνει” την Αυστραλία από άκρη σε άκρη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Αυτή τη φορά την “τιμητική” της είχε η ενορία του Αγίου Παντελεήμονος στο Dandenong (Μελβούρνη) όπου πήγε ο Σεβασμιώτατος για να ευλογήσει τη φιλανθρωπική εργασία της εκκλησίας με τον τίτλο «FEED500» που απευθύνεται προς τον πονεμένο συνάνθρωπο που βρίσκεται στην περιοχή.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που στηρίζεται σε εθελοντές και δωρητές έχουν φτιαχτεί περισσότερα από 6000 σάντουιτς, ενώ επίσης έχουν δωρηθεί ρούχα και παπούτσια σε αυτούς που έχουν ανάγκη καθώς και παιχνίδια σε παιδιά και εφήβους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής.

Τηρώντας τους κανόνες υγιεινής ο Σεβασμιώτατος έπλυνε τα χέρια του, φόρεσε γάντια, κάθισε δίπλα στους εθελοντές και αφού παρατήρησε προσεκτικά τι έκαναν οι υπόλοιποι έφτιαξε και ο ίδιος σάντουιτς για τους απόρους.

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Το πιο σημαντικό δεν είναι ότι προσφέρουμε ένα σάντουιτς, το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε όλοι σχέση με αυτήν την προσφορά. Επιπλέον, έχει μεγάλη σημασία που βλέπω τόσους νέους εδώ, εφήβους και παιδιά που αυτή τη στιγμή, πιστεύω, μαθαίνουν πως να μοιράζονται, γεγονός μεγάλο και σπουδαίο για την κοινωνία μας στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή της Αρχιεπισκοπείας του την ομογένεια ενώ “ρίχνει μεγάλο βάρος” στους νέους και στην προσέγγιση τους στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας.

Επιμέλεια: Αντώνης Μακατούνης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων