22/10/2024 22/10/2024 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο Carlton της Μελβούρνης, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου του Μεγαλομάρτυρος, Προστάτη των Αστυνομικών, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και έπειτα Δοξολογίας. Παρέστησαν εκπρόσωποι τόσο από τις πολιτειακές, όσο και από...
22 Οκτωβρίου, 2024 - 17:04
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2024 - 15:56

Η εορτή του Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη των Αστυνομικών, στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη των Αστυνομικών, στη Μελβούρνη

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο Carlton της Μελβούρνης, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου του Μεγαλομάρτυρος, Προστάτη των Αστυνομικών, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και έπειτα Δοξολογίας. Παρέστησαν εκπρόσωποι τόσο από τις πολιτειακές, όσο και από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Ο π. Εμμανουήλ Λυκοπάντης, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου και υπεύθυνος για την ποιμαντική διακονία στο Αστυνομικό Σώμα, ευχαρίστησε τους Αξιωματικούς, εκ μέρους της ελληνορθόδοξης κοινότητας, για το έργο που επιτελούν και για την αφοσίωση που επιδεικνύουν στην τήρηση του νόμου.

Στο τέλος της Δοξολογίας ο Επιθεωρητής κ. Ανδρέας Μαρκάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αστυνομικών Βικτώριας, ευχαρίστησε τον π. Εμμανουήλ και την Ενορία του Αγίου Ιωάννου για τη συνεχή υποστήριξη τους και τους απένειμε ευχαριστηρίους επαίνους για την αφοσίωσή τους στο Αστυνομικό Σώμα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μια εικόνα του Αγίου Αρτεμίου τοποθετήθηκε στην επίσημη σημαία της Αστυνομίας της Βικτώριας, η οποία έχει δωρηθεί από την Ελληνική Αστυνομία στην Ελληνική Ένωση Αστυνομικών Βικτώριας, ως αναγνώριση φιλίας και συνεργασίας.

Όλοι οι εκκλησιασθέντες προσευχήθηκαν θερμά στον Άγιο Αρτέμιο να πρεσβεύει για την προστασία όλων των Αστυνομικών.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – Φωτογραφίες: Kosta Alaveras)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων