Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
17 Σεπτεμβρίου, 2024

Με τον Έλληνα Πρέσβη στην Αυστραλία συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

Διαδώστε:

Την επίσκεψη του Πρέσβη της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Σταύρου Βενιζέλου, συνοδευομένου από τον ΓενικόΠρόξενοτης χώρας στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη, δέχθηκε την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε με χαρά και εγκαρδιότητα τους δύο Έλληνες διπλωμάτες, με τους οποίους είχε εποικοδομητική συζήτηση επί επικαίρων ζητημάτων και ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν την Ελληνική Ομογένεια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου (4-19 Οκτωβρίου 2024), ένα σημαίνον γεγονός για την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον Πρέσβη κ. Βενιζέλο μια επετειακήσειρά νομισμάτων για τα εκατό χρόνια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ενώ, προ της αποχωρήσεώς τους, οι δύο διπλωμάτες ξεναγήθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον οποίο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προγραμματισμένες εργασίες ανακαινίσεως.

 

Διαδώστε: