Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
29 Οκτωβρίου, 2022

Μελβούρνη: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Διαδώστε:

Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, υπό τη διοργάνωση του Ελληνικού Παραρτήματος RSL Μελβούρνης, στο Αυστραλο-Ελληνικό Μνημείο της Μελβούρνης, στο Domain Gardens.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, ο οποίος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών και ηρώων κατά το Έπος του 1940, ενώ κατέθεσε και στεφάνι στο Μνημείο.

Παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο πολιτειακός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος κ. Νικόλαος Στάικος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας, κ. Daniel Andrews, ο επίσης πολιτειακός Βουλευτής των Εργατικών, κ. Λη Ταρλάμης, ο υποψήφιος με το κόμμα των Φιλελευθέρων, κ. Δημήτριος Γριβοκωστόπουλος, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, πρόεδροι και εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών.

Πηγή: greek.vema.com.au

Διαδώστε: